13. juli 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Sarah Opheim Iversen hadde nettopp bestått førerprøven for kl. B og fikk «lappen» digitalt etter kort tid.

«Førstegangstjenesten» gir ferske bilister digitalt førerkort

Nå kan du bestille ditt aller første førerkort på mobilen. Etter en vellykket premiere mandag 31. mai utvider Statens vegvesen sitt digitale tjenesterepertoar med førstegangsbestilling av førerkort.
Annonse

– Til tross for navnet «Førstegangstjenesten» skal du ikke» gå opp i rett» for å få det første førerkortet etter førerprøven. «Bestått» oppkjøring er godt nok for oss, sier prosjektansvarlig Bujar Llukaj i Statens vegvesen.

– Etter en vellykket premiere mandag 31. mai utvider vi vårt digitale tjenesterepertoar med førstegangsbestilling av førerkort. Første dag bestilte ca. 60 prosent av ferske førerkorttakere førerkort på nett via mobilen. Dette er vi godt fornøyde med i forbindelse med lansering av vår nye tjeneste, sier Llukaj.

Annonse

Slik skjer det
Etter bestått prøve sender sensor, via sitt nettbrett, resultatet av prøven til førerkortregisteret (Autosys Trafikant) og en gratulasjonsmelding fra Statens vegvesen sendes så på SMS til førerkortkandidaten.

I denne meldingen er det lagt inn informasjon at førerkort om ønskelig kan bestilles i den digitale selvbetjeningsløsningen. Ved å følge instruksen i lenken kan du med noen «trykk» på mobilen selv bestille førerkort og betale over nett. Du kan dermed slippe unna kø i skranken for å få gjennomført bestillingen av førerkort.

Kostnaden ved digital bestilling av ditt første førerkort er 150 kroner, mens førerkortbestilling i skranke koster 320 kroner.

Første bestilling i Oslo
Sarah Opheim Iversen som nettopp hadde bestått førerprøven for kl. B var den første som bestilte førerkort i selvbetjeningsløsningen.

– Dette var da enkelt og greit, sa Sarah, etter at alle formaliteter var unnagjort.

– Dette var det første førerkortet som ble bestilt på denne måten her på Risløkka trafikkstasjon. Vi som er sensorer er glade for at dette nå er på plass, og ser at dette gir en bedre brukeropplevelse for kundene våre, sier Øyvind Lund i Statens vegvesen.

Slik ser meldingen fra Statens vegvesen ut etter at du har bestått både teori og oppkjøring og derved gjort deg fortjent til å få «lappen».

Del:
Annonse