20. april 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Fossesholm Herregård var lekeområdet til Aleksander Kristoffersen da han var guttunge i Vestfossen. I september blir det konsert her. 11. juni slipper han sin egen sommerlåt.

Aleksander satser på releasekonsert hos nabo’n

Fredag 11. juni slipper Aleksander Kristoffersen sin sommerlåt; «I vårt eget sommerland». En låt som har potensiale i seg til å bli en skikkelig sommerhit.
Annonse

Den 6. august går Aleksander Kristoffersen sin guttedrøm i oppfyllelse. Da slippes hans debutalbum digitalt. Men der vil du ikke finne sommerlåta.

Senere på høsten kommer albumet også på vinyl, da i et begrenset opplag. Og fredag 3. september slår han på stortromma og arrangerer releasekonsert ute hos naboen.

Annonse

– Du vet det er bedre plass ute på Fossesholm enn her hjemme hos meg. Og jeg ville gjerne ha slippkonserten på hjemmebane. Det sier en opprømt, spent og stolt Aleksander Kristoffersen.

– Du veit det at herregården var jo nærmest en leikeplass å regne for oss unga i Fossgata i min barndom. Vi gikk jo faktisk over plenen der på vei til eller fra skolen, forteller han.

Nå skal han på nytt leike ute på plenen på Fossesholm Herregård. Men denne gangen blir det en musikalsk leik, og det skjer på dagen fjorten måneder etter at han slapp singelen «Kommet hjem».

Her blir det fullt band, stor scene, masse deilig lyd og lys. Forhåpentligvis bra vær og mye folk.

Og kanskje blir det store lerreter på begge sider av scenen for å vise bilder og muligens film. Billettene til konserten legges i første omgang ut lokalt i Vestfossen. Det skjer på Fossesholm Herregård, hos Molene og på bensinstasjonen.

Fossesholm var på en måte en del av ramma da Aleksander tro barneskoa og ungdommen i Vestfossen. Det samme var fabrikklokalene, Thoresen på hjørnet og «gutta i gata».

Det samme gjaldt med historier rundt «Gutta på skauen». Alt dette har fått sin musikalske form i form av elleve ark. Ja, det hender Aleksander kaller sangene for ark.

Det har nok en sammenheng med at alt begynner med kassegitar og håndskrevet tekst på ark. Ark som selvfølgelig da blir krølla i prosessen. Alt faller jo ikke på plass samtidig. Med et par unntak.

Det har vært et svært spesielt år for Aleksander. Fra den første singelen kom og signalet om at det skulle ende i et album.

– Den lille reisa jeg har vært med på her er stor musikalsk sett, sier Aleksander.

Fra kassegitaren i sofan og krølla ark – til det ferdige produktet som kommer i august.

– Jeg har fått gjennomført det jeg har drømt om.

«Jeg har prøvd å værra svane, men har hatt for lite fjær,
nå syns jeg det er ålreit å værra den jeg er.»

Det var et par tekstlinjer fra sangen; «Prislapp på livet». En av flere perler på albumet som kommer.

Med albumet «Ei tid som har gått fort» kommer Aleksander hjem. Han sier at alle låtene betyr mye for ham. Hver og en av dem. Alle elleve arka speiler mitt liv. Alt er historier fra livet. De elleve arka danner på en måte en helhet der de forteller om livet i et par generasjoner, sier han.

Han håper albumet vil bli godt mottatt og at folk strømmer til Fossesholm.

– For meg har dette vært drømmen, sier han, og legger til; jeg lever faktisk i drømmen nå.

Han er storfornøyd med hva han har fått til sammen med musikerne i bandet.

– For meg er det nesten egentlig godt nok bare å få det utgitt. Liker folk det – er det en bonus, en stor en, avslutter Aleksander Kristoffersen før han stormer ut i sommervarmen, syngende på «I vårt eget sommerland».

Del:
Annonse