20. juni 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Det er lav smitte både i Drammen og Øvre Eiker og smitteveien er kjent for de aller fleste. (Illustrasjon)

Syv nye smittetilfeller i Drammen – ett i Øvre Eiker

Syv personer har fått påvist koronasmitte i Drammen kommune siste døgn. I Øvre Eiker er det ett nytt tilfelle.
Annonse

For seks av tilfellene i Drammen er smittevei kjent, mens den er ukjent for det siste tilfellet. Ett av de påviste smittetilfellene i dag får konsekvenser for én klasse på Drammen VGS.

– Det er godt å se at smittetallet er forholdsvis lavt, men vi må fortsatt holde fast på de smittevernrutinene som er godt innarbeidet. Og det er ekstra viktig nå som samfunnet åpnes opp mer og mer, sier smittevernoverlege Einar Sagberg og tilføyer:

Annonse

– Det er positivt å se at det kun er en person med ukjent smittevei. Det gjør at vi har god kontroll på smitten.

Smittetallet siste 14 dager er 143. Det er to flere enn det som ble rapportert på fredag, så smittetallet holder seg noenlunde stabilt, men det viser samtidig at dette ikke er over.

Siden begynnelsen av mars 2020 har 4.383 personer bosatt i Drammen kommune fått påvist koronasmitte. 48 personer har gått bort etter å ha fått påvist smitte.

Ett nytt smittetilfelle i Øvre Eiker
Kommuneoverlegen melder om at det har blitt bekreftet ett nytt smittetilfelle med koronavirus i Øvre Eiker det siste døgnet.

Personen er smittet i forbindelse med samme arrangement som de to bekreftede tilfellene fra 4. juni. Det er registrert seks nye nærkontakter.

Det er med dette registrert totalt 387 bekreftede tilfeller av korona i Øvre Eiker kommune siden utbruddet i mars 2020, hvorav 182 er smittet i 2021.

Del:
Annonse