22. juli 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Smittevernoverlege Einar Sagberg i Drammen gleder seg over de lave smittetallene i dag, men minner om at testingen er lavere i helgen enn ellers i uka.

Kun to nye smittetilfeller siste døgn i Drammen

To personer som er bosatt i Drammen kommune har fått påvist koronasmitte i løpet av det siste døgnet. Begge er nærkontakter av tidligere påviste tilfeller. Det er første gang på tre måneder at tallene er så lave.
Annonse

Bare to ganger tidligere er det rapportert lavere tall etter den tredje smittebølgen. Og det er første gang på tre måneder, altså før den tredje smittebølgen i begynnelsen av mars, at Drammen kommune har fire dager på rad med færre enn ti rapporterte smittetilfeller.

De siste 14 dagene er det påvist 138 tilfeller. Det er fem færre enn det som ble rapportert i går.

Annonse

– Det er godt å se at smittetallene nå fortsatt går nedover. Vi må huske at det er gjennomgående lavere tall i helgene enn i ukedagene, men samtidig kan vi glede oss over det tallene viser. Nå har vi hatt fire dager på rad med smittetall under ti personer, og det er svært positivt, sier smittevernoverlege Einar Sagberg og fortsetter:

– De siste dagers smittetall, og det at 14-dagers-tallet synker, bidrar til at vi nå kan å se litt mer positivt på tiden som kommer. Selv om vi fortsatt må leve med pandemien rundt oss i lang tid fremover, gjør det nåværende smittesituasjonen til at vi kan se for oss en litt mer normal hverdag innen noenlunde nær framtid. Men vi må selvsagt fortsatt ta smittevernhensyn.

– Vi må fortsatt holde avstand, ha god håndhygiene og teste oss hvis vi merker symptomer på luftveissykdom, men slik det ser ut nå er den planlagte gjenåpningsplanen av drammenssamfunnet en realistisk plan, sier Sagberg.

Over 53.000 vaksinedoser
Det er svært mange som vaksineres om dagen. Så langt er det satt over 53.000 vaksinedoser i Drammen, og de neste ukene kommer det mange doser til Drammen.

Veldig mange i kommunen har takket ja til vaksine, men det er fortsatt en god del i aldersgruppen 18-44 år som ikke har registrert om de ønsker vaksine eller ei.

Siden begynnelsen av mars 2020 har 4.385 personer bosatt i Drammen kommune fått påvist koronasmitte. 48 personer har gått bort etter å ha fått påvist smitte.

Del:
Annonse