12. april 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Vaksineringen i går raskt fremover i Drammen og Øvre Eiker. I Drammen har snart 54.000 fått sin første dose. (Illustrasjon)

Kun fem smittetilfeller i Drammen og Øvre Eiker siste døgn

Fire personer bosatt i Drammen kommune har fått påvist koronasmitte i løpet av det siste døgnet. Alle fire er nærkontakter av tidligere påviste tilfeller. I Øvre Eiker er det kun ett nytt tilfelle.
Annonse

Sist det ble rapportert om færre enn 10 nye smittetilfeller pr dag, var i månedsskiftet februar/mars. De fem siste dagene er det påvist 22 nye smittetilfeller. Dette tilsvarer 4,4 nye smittetilfeller pr. dag i Drammen kommune.

– Nå blir det spennende å se de kommende dagene om dette er tall som er starten på et markant fall i smittetrykket. Vi har erfaring med at det rapporteres lavere smittetall i helgene enn på ukedagene, men tallene de siste fem dagene har også vært lavere enn det vi har sett de foregående helgene, sier smittevernoverlege Einar Sagberg.

Annonse

Snart 54.000 doser
I forrige uke ble det satt 5.810 vaksinedoser i regi av Drammen kommune. Totalt er det nå satt oppunder 54.000 doser.

Denne uka mottar kommunen rundt 6.600 vaksinedoser, og neste uke er det meldt at de får rundt 8.000 doser. Det er mange som skal vaksineres for første gang disse ukene, og det nærmer seg at alle i gruppe 8, som består av innbyggere i alderen 55 til 64 år uten underliggende sykdommer, har fått tilbud om vaksinering. Det betyr at neste gruppe, som er innbyggere mellom 45 og 54 år uten underliggende sykdommer, snart kalles inn til vaksinering.

Drammen kommune mottar nå både Pfizer- og Moderna-vaksiner. Begge disse vaksinene er såkalte mRNA-vaksiner og bruker den samme teknologien.

– Det er registrert veldig små forskjeller mellom disse to vaksinene når det gjelder virkning og bivirkninger. Så for den som mottar vaksinen, skal det være det samme om man får tilbud om vaksine fra Pfizer eller Moderna. De andre vaksinene som tidligere er blitt godkjent, men som er blitt stanset for bruk i Norge, er utviklet med en annen teknologi enn Pfizer- og Moderna-vaksinene som teknologisk sett er like, sier smittevernoverlege Einar Sagberg.

Siden begynnelsen av mars 2020 har 4.389 personer bosatt i Drammen kommune fått påvist koronasmitte. 48 personer har gått bort etter å ha fått påvist smitte.

Ett nytt smittetilfelle i Øvre Eiker
Kommuneoverlegen melder om at det har blitt bekreftet ett nytt smittetilfelle med koronavirus i Øvre Eiker det siste døgnet.

Personen er smittet i en annen kommune og smittevei er kjent i denne kommunen. Det er kun husstandsmedlemmer som er nærkontakter.

Kommuneoverlegen vurderer smittemiljøet i Øvre Eiker som oversiktlig.

Det er med dette registrert totalt 394 bekreftede tilfeller av korona i Øvre Eiker kommune siden utbruddet i mars 2020, hvorav 189 er smittet i 2021.

Del:
Annonse