21. juni 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Kongsberg Kantori har medlemmer fra hele distriktet og er nå i gang igjen med både øvinger og konserter etter en vanskelig koronaperiode. 13. juni har de konsert i Kongsberg kirke.

Kulturen åpner opp: Vårkonsert med Kongsberg Kantori

Samfunnet begynner å komme tilbake til en viss normalitet og også kulturtilbudene begynner å komme på plass. Kongsberg Kantoris vårkonsert er et godt eksempel i så måte.
Annonse

Kongsberg Kantori holder sin litt sene vårkonsert i Kongsberg kirke søndag 13. juni kl. 18 der hovedverket er Gloria av Francis Poulenc.

Gloria er et av Poulencs mest kjente verk. Hans særegne stil bygger på en spesiell klangverden og sterke musikalske kontraster. Koret har øvd digitalt siden høsten 2020, og det er nå gledelig å endelig kunne å synge sammen igjen. Samtlige sangere vil fordele seg på galleriene i kirken, mens publikum får god plass nede i kirka.

Annonse

Verket er opprinnelig skrevet for en stor symfonisk besetning, men er her re-arrangert for orgel. Det er organist Anders Eidsten Dahl som har tilrettelagt og innstudert dette krevende verket, og deltar sammen med solisten er Marcela Randem.

Glogerorgelet har en sentral plass i konserten. Før koret synger Poulencs fantastiske oratoriske verk fremføres en romantisk og dramatisk orgelsonate av Josef Rheinberger.

Billetter kan fås hos medlemmene eller ved å sende mail til [email protected]. Billetter selges også ved inngangen.

Del:
Annonse