25. juli 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Olav Aas slipper sitt debutalbum som soloartist 25. juni. Her er det mange titler du vi kjenne igjen som eikværing. (Foto: Thelma-Aas)

«Hjemmat tel Eiker» med album-slipp 25. juni

Olav Aas sitt debutalbum som soloartist, «Hjemmat tel Eiker», består av 10 melodiøse sanger med sterke og personlige tekster. 25. juni slippes albumet med en rekke lokale temaer de fleste eikværinger vil kjenne igjen.
Annonse

Olav Aas har skrevet tekster og melodier selv med hjelp fra noen av landets fremste musikere og medprodusent Kyrre Fritzner. Albumet har dette blitt ett sterkt og nært album med låter fra en 47-årings utsikt til livet.

Dette er i ordets rette forstand, heimstaddiktning. Med sanger som kan passe for folk fra hele landet. 10 gjenkjennbare melodier som du enkelt vil både nynne og synge med til av full hals.

Annonse

Sjangermessig ligger albumet i landskapet poprock, med tekster på klingende eikerdialekt. Drammen og Eiker Mållag har gitt sterk støtte og anerkjennelse til prosjektet. Olav gir ut på egen label, med distribusjon hos Lydmuren og fysisk salg i butikk og på nett hos Big Dipper.

Olav har vært en kjent vokalist i lokale band som Ulabrand, Sorgenfri, Frimand Kvarter og sitt eget Olav Aas Band i snart 25 år. Med modige tekster om alt fra det dypeste mørket til de glade sommernetter byr Olav sitt publikum på både noe kjent og kjært, men også noe nytt, på «Hjemmat tel Eiker».

Eiker favner geografisk både Hokksund og Vestfossen i tidligere Buskerud fylke, nå Viken, der Olav er fra og fremdeles bor.

Det er sluppet tre singler fra albumet.

Med på plata er denne gjengen:
Lars Lundevall: Gitarer
Bjørn Holm: Bassgitar
Eirik Tovsrud Knutsen: Piano og Orgel
Even Finsrud: Trommer
Kyrre Fritzner: Perkusjon og kor
Christian Skaugen: Pedal Steel Gitar
Elle Ege Bye: Kor
Heidi Grethe Aasland: Kor
Kjetil Wernersen: Kor
Håvard Tørto: Kor

Arrangementet er av Lundevall, Holm, Tovsrud Knutsen, Finsrud, Fritzner, Wernersen, Tørto og Aas.

Miks og Mastring: Kyrre Fritzner
Produsert av Kyrre Fritzner og Olav Aas.

Del:
Annonse