14. juli 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Kun to nye smittetilfeller i Drammen siste døgn, men to barnehager er berørt. I Øvre Eiker er tallet nok en gang på null. (Illustrasjon)

To barnehager berørt av nye smittetilfeller i Drammen

To personer bosatt i Drammen kommune har fått påvist koronasmitte i løpet av det siste døgnet. Begge to er nærkontakter av tidligere påviste tilfeller. De to smittetilfellene berører Espira Torsbergskogen barnehage og Røyseplassen barnehage. Det er ingen nye tilfeller i Øvre Eiker.
Annonse

– Vi har nå tre uker på rad med færre enn 10 nye smittetilfeller hver eneste dag. Kun én av disse dagene er det registrert flere enn fem nye tilfeller, så den positive smittetrenden i Drammen kommune er stabil for tiden, sier kommuneoverlege Ingeborg Johannessen.

I løpet av de siste 14 dagene er det påvist 34 nye smittetilfeller. Dette er to færre enn det som ble rapportert i går.

Annonse

– Nå er vi nede på et veldig lavt smittenivå med et gjennomsnitt på 2,5 smittetilfeller pr. dag den foregående toukersperioden. I fjor hadde vi en smittefri sommer, og det hadde vært gledelig om dette gjentok seg i år. Men med mer smittsomme virusvarianter, må vi nok være forberedt på at det vil være noe smitte i samfunnet også gjennom sommeren, sier Johannessen.

Blir i Drammenshallen
Drammen kommune har den siste tiden søkt etter alternative lokaler for koronavaksineringen når skolen starter opp igjen i august. Det har ikke vært mulig å finne alternative lokaler som egner seg til vaksinering av et stort antall innbyggere om dagen. Derfor vil koronavaksineringen fortsette i Drammenshallen også etter sommerferien.

Koronavaksineringen vil etter planen pågå fram til høstferien, men kan bli ferdig tidligere. Drammen Eiendom har kartlagt mulighetene for et annet vaksinasjonslokale, for å sikre at skolene og idretten kunne prioriteres i Drammenshallen fra skolestart i august. Men ingen lokaler har altså vært gode nok alternativer.

Det er mulig å vaksinere opp mot 2.500 innbyggere om dagen i Drammenshallen. I lokaler med kapasitet til om lag halvparten, ville Drammen kommune i ytterste konsekvens ikke vært i stand til å sette alle vaksinedosene som kan leveres, og vaksinasjonen ville tatt lenger tid.

Drammen kommune vil i samarbeid med idrettsrådet og skolene se på mulige tiltak som for eksempel transport til arenaer for ledig kapasitet, for dem som berøres av at Drammenshallen er prioritert til koronavaksineringen.

Siden begynnelsen av mars 2020 har 4.431 personer bosatt i Drammen kommune fått påvist koronasmitte. 48 personer har gått bort etter å ha fått påvist smitte.

Ingen nye smittetilfeller i Øvre Eiker
Kommuneoverlegen melder om at det ikke har blitt bekreftet nye smittetilfeller med koronavirus i Øvre Eiker det siste døgnet.

Det er med dette registrert totalt 402 bekreftede tilfeller av korona i Øvre Eiker kommune siden utbruddet i mars 2020, hvorav 197 er smittet i 2021.

Del:
Annonse