23. juli 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Masud Gharahkhani fra Drammen og Even A. Røed fra Kongsberg står på henholdsvis 1. og 3. plass på APs liste i Buskerud. Nå har de startet valgkampen for alvor. (Foto: AP)

Valg 2021: Psykisk helse på agendaen i Øvre Eiker

- Det er viktig for oss å komme ut og møte velgerne nå som det endelig begynner å åpne opp, sier Masud Gharahkhani fra Drammen og Even Røed fra Kongsberg da de besøkte Øvre Eiker.
Annonse

Mandag satte stortingskandidatene fra Buskerud Arbeiderparti, Masud Gharahkhani og Even Røed, startskuddet for sin Buskerudtur i Øvre Eiker. Den neste uka skal de reise rundt i valgkretsen og møte velgere og bedrifter, skriver partiet i en pressemelding.

Under besøket til Hokksund fikk kandidatene møte Øvre Eiker-hjelpa, Nav og Familiehjelpsentralen. Felles for alle møtene var fokuset på utenforskap og sosiale forskjeller.

Annonse

En aktualisering av politikken
Spesielt fikk kandidatene et sterkt inntrykk av møtet med Øvre Eiker-hjelpa. De tilbyr hjelp og støtte til utfordringer knyttet til psykisk helse og/eller rus i regionen.

– Det siste året har igjen virkelig vist oss viktigheten av en sterk psykisk helsetjeneste. Tilbudet de gir i Øvre Eiker-hjelpa vet vi treffer godt, men vi vet også at etterspørselen er større enn tilbudet vi har i dag. Dette vil Arbeiderpartiet endre, forteller en engasjert Gharahkhani etter møtet.

Øvre Eiker-hjelpa var i møtet tydelige på at de opplever at kravet til tjenestene de skal levere blir stadig blir høyere, men at de økende kravene har ikke ført med seg en tilsvarende økning av driftsmidler.

– Møtet med Øvre Eiker-hjelpa har igjen understreket hvor viktig det er med en styrking av det psykiske helsevernet i Norge. Arbeiderpartiet står i front for en øking av støtten til psykisk helsevern og dette vil fortsette å være en kampsak til vi har et godt psykisk helsetilbud i hele landet, sier Røed.

Skuffet over regjeringen
Det siste året har fokuset på psykisk helse vært større en noen gang tidligere, likevel er ikke stortingskandidatene imponert over regjeringens innsats for å få ned ventelistene.

– Vi fraskriver ikke høyresiden engasjement for psykisk helse. Vi mener likevel at de har sviktet og ikke holdt valgløftene de har kommet med angående satsing på psykisk helse. Manglene er åpenbare, såre og mange, avslutter en oppgitt Gharakhani.

Del:
Annonse