24. mai 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Veidirektør Ingrid Dahl Hovland sier det vil komme flere nye løsninger som skal hjelpe ferierende nordmenn på veiene i sommer. (Foto: Statens vegvesen)

Statens vegvesen hjelper deg i sommertrafikken

Når du legger ut på sommerens bilturer kan du holde øye med ferjekøer, veiarbeid, neste ladeplass og neste rasteplass i Vegvesenets kartløsning.
Annonse

Også denne sommeren kommer vi nordmenn til å feriere for det meste i eget land. Det betyr gjerne mye trafikk på veiene, og da kan vegvesenets nye kartløsning være til stor hjelp.

Kartet gir fra i dag informasjon om:
• Nye webkamera på de mest trafikkerte ferjekaiene i Nord.
• Alle landets rasteplasser, Nasjonale turistveier og ladeplasser.
• Veiarbeid i fremtid og planlegge reisen deretter.
• Mer informative trafikkmeldinger.

Annonse

Komme fram til planlagt tid
− Folk ønsker å vite om hindringer, slik at de kommer fram til planlagt tid. Derfor har vi lagt inn nye tjenester i veikartet for at bilistene skal kunne får en forutsigbar reise i sommer, sier vegdirektør Ingrid Dahl Hovland.

I tillegg til de nye webkamera på ferjekaier som ofte har lang ventetid om sommeren, så finner du fram til 650 kamera som dekker riksveinettet.

− Vi skal hjelpe deg i sommertrafikken. Vi starter med den nærstående ferietrafikken, men det vil komme flere tiltak som skal gjøre det enklere å ferdes på de norske veiene fremover, sier Dahl Hovland.

Sjekk www.vegvesen.no/trafikk når du er på reise!

Del:
Annonse