20. april 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Smittevernoverlege Einar Sagberg i Drammen kommune ber folk være forsiktige selv om det nå er meget lave smittetall i distriktet.

Kun ett nytt smittetilfelle siste døgn i Drammen

Én person bosatt i Drammen kommune har fått påvist koronasmitte i løpet av det siste døgnet. Vedkommende er nærkontakt av tidligere påvist smittetilfelle. I Øvre Eiker er det fortsatt ingen nye smittede.
Annonse

– Det er snart fire uker siden sist vi rapporterte om mer enn fem smittetilfeller på én dag. 19 av de siste 24 dagene har vi rapportert om tre eller færre smittetilfeller om dagen. Det er veldig gledelig at vi klarer å holde smittetallet så lavt. Heldigvis ser vi at smittetrykket har falt inn mot sommerferieperioden i Drammen kommune også i år, men vi må fortsatt være oppmerksomme og følge smittevernanbefalingene, sier smittevernoverlege Einar Sagberg i Drammen kommune.

– Dersom delta-varianten begynner å spre seg i kommunen, er risikoen stor for at vi ser en markant smitteøkning igjen. Så oppfordringen om å følge smittevernanbefalingene og -reglene vil nok gjelde gjennom hele sommeren, sier Einar Sagberg.

Annonse

I løpet av de siste 14 dagene er det påvist 25 nye smittetilfeller. Dette er to færre enn det som ble rapportert i går.

Siden begynnelsen av mars 2020 har 4.439 personer bosatt i Drammen kommune fått påvist koronasmitte. 48 personer har gått bort etter å ha fått påvist smitte.

Ingen nye smittetilfeller i Øvre Eiker
Kommuneoverlegen melder om at det ikke har blitt bekreftet nye smittetilfeller med koronavirus i Øvre Eiker det siste døgnet.

Det er med dette registrert totalt 402 bekreftede tilfeller av korona i Øvre Eiker kommune siden utbruddet i mars 2020, hvorav 197 er smittet i 2021.

Del:
Annonse