13. juli 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Kun ett nytt tilfelle av korona i Drammen siste døgn. I Øvre Eiker er det «som vanlig» ingen nye tilfeller. (Illustrasjon)

Ett nytt smittetilfelle siste døgn i Drammen

Én person bosatt i Drammen kommune har fått påvist koronasmitte i løpet av det siste døgnet. Vedkommende er nærkontakt av tidligere påvist smittetilfelle. I Øvre Eker er det «som vanlig» ingen nye tilfeller.
Annonse

– Det er veldig gledelig at den positive smittetrenden fortsetter. Den siste uka har vi bare fått påvist seks nye tilfeller, sier smittevernoverlege Einar Sagberg i Drammen kommune.

Siden nyttår er det påvist 2.419 nye smittetilfeller i Drammen kommune. Det gir et gjennomsnitt på i overkant av 400 tilfeller i måneden. Men variasjonene har vært store. I februar ble det påvist kun 67 tilfeller, mens det i mars ble påvist 1.062 nye smittetilfeller.

Annonse

– I juni meldte vi om 85 nye tilfeller totalt sett, og dermed er juni den måneden med nest færrest nye smittetilfeller så langt i år. Nå er det viktig at vi er gode til å huske på de gode smittevernrådene videre, selv om det er lite smitte i samfunnet vårt. Jo mindre smitte vi har, jo tryggere kan hver enkelt av oss være i hverdagen. Men det skal ikke mye til for at vi får en ny smitteoppblomstring, og deltavarianten av koronaviruset er en reell trussel som vi må ta på alvor, sier Sagberg.

Siden begynnelsen av mars 2020 har 4.440 personer bosatt i Drammen kommune fått påvist koronasmitte. 48 personer har gått bort etter å ha fått påvist smitte.

Ingen nye smittetilfeller i Øvre Eiker
Kommuneoverlegen melder om at det ikke har blitt bekreftet nye smittetilfeller med koronavirus i Øvre Eiker det siste døgnet.

Det er med dette fortsatt registrert totalt 402 bekreftede tilfeller av korona i Øvre Eiker kommune siden utbruddet i mars 2020, hvorav 197 er smittet i 2021.

Del:
Annonse