23. juni 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Tre nye smittetilfeller i Drammen siste døgn og én barnehage er berørt. (Illustrasjon)

Barnehage berørt av nytt smittetilfelle i Drammen

Tre personer bosatt i Drammen kommune har fått påvist koronasmitte i løpet av det siste døgnet. I Øvre Eiker er det ingen nye tilfeller.
Annonse

Smitteveien er kjent for to av de smittede i Drammen, mens den er ukjent for den siste. Det skal imidlertid gjøres noe mer smittesporing rundt vedkommende for å se om det er mulig å fastslå en sikker eller sannsynlig smittevei også i dette tilfellet.

Ett av smittetilfellene berører Jordbrekkskogen barnehage, og nærkontakter settes i karantene.

Annonse

– Vi har seks dager bak oss med ingen eller ett rapportert tilfelle pr. dag. Men vi må regne med at smittetallet kan svinge litt fra dag til dag, så det er ikke noen grunn til å trekke noen dramatiske konklusjoner av at det rapporteres tre tilfeller i dag, sier smittevernoverlege Einar Sagberg i Drammen kommune.

I løpet av de siste 14 dagene er det påvist 22 nye smittetilfeller i Drammen kommune. Dette er tre flere enn det som ble rapportert i går.

– Vi går ikke i detaljer om de enkelte smittetilfellene, men dette tilfellet kan være en viktig påminnelse til alle. Vi er ikke kjent med at det har skjedd smitte på en bestemt kollektivreise. Men den smittede personen mener at kollektivreiser er ett av få steder vedkommende har vært tett på andre mennesker. Uansett er det grunn til å anbefale alle som reiser kollektivt, om å være ekstra oppmerksomme på at de holder god avstand til andre medpassasjerer og heller står over en avgang hvis de synes det er for mange mennesker om bord, sier Sagberg.

Må bestille vaksinering
Rundt 65.000 innbyggere i Drammen kommune har så langt fått eller bestilt time til første vaksinedose. Dette tallet må sannsynligvis økes vesentlig for at vaksineringen skal ha god nok effekt til å stanse spredningen av koronasmitte. Derfor oppfordrer smittevernoverlege Einar Sagberg nå de nærmere 15.000 innbyggerne som ikke har respondert på tilbudet om vaksine, om å bestille tid til vaksinering.

– Drammen kommune har vært blant kommunene som har vært prioritert i tildelingen av vaksinene. Det er vi blitt fordi vi har hatt mye smitte og har vært hardt rammet av veldig inngripende tiltak for å begrense smittespredningen over lang tid. Vi ønsker å unngå nye perioder med nedstengning, men da må flere innbyggere takke ja til tilbudet om vaksinering, sier smittevernoverlegen.

Ingen nye smittetilfeller i Øvre Eiker
Kommuneoverlegen melder om at det ikke har blitt bekreftet nye smittetilfeller med koronavirus i Øvre Eiker det siste døgnet.

Det er med dette registrert totalt 402 bekreftede tilfeller av korona i Øvre Eiker kommune siden utbruddet i mars 2020, hvorav 197 er smittet i 2021.

Del:
Annonse