16. juni 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Hokksund kommer til å endre seg med dette store prosjektet over et helt kvartal om alt går etter planen. (Illustrasjoner: Arkitektgruppen Drammen AS)

Et helt kvartal skal bygges ut i Hokksund sentrum

200 leiligheter og næringslokaler i massivtre skal reise seg, med byggestart i 2022. - Et nytt sentrum er under utvikling i Hokksund, uttaler eiendomsaktørene Flaget og Oxer Eiendom i en pressemelding.
Annonse

Selskapene har kjøpt Stasjonsgata 30-36-44-48 og 56.

– Dette er et sentrumsprosjekt innbyggerne og kommunen har ventet på. Det er et veldig spennende samarbeidsprosjekt for oss. Vi utvikler prosjektet sammen med Oxer Eiendom og Bjelde Eiendomsutvikling AS ved Remy Bjelde», sier daglig leder Torger Terum i Flaget AS.

Annonse

Massivtre
Kvartalet blir et unikt boligprosjekt – med innslag av massiv tre – på cirka 200 leiligheter og næringslokaler på plan 1, fordelt på fire byggetrinn.

Rammesøknad for 1. byggetrinn, som består av ca. 90 leiligheter og syv næringslokaler, er klar for innsending til høsten høst. Planlagt salgsstart er 1. kvartal 2022 og byggestart sommeren 2022.

– Vi ønsker å legge til rette for at mange ønsker å bo, handle, arbeide og oppholde seg i sentrum. Vi skal etablere gode møteplasser, sier prosjektsjef Hans Petter Semlitsch i Oxer Eiendom.

Kiwi og klatresenter
Aktører som opplevelsesenteret Høyt under Taket og Kiwi er allerede på plass. Et hyggelig spisested er også under planlegging.

Høyt under Taket er et innendørs klatre-konsept med utspring fra Høyt og Lavt klatreparker. Det vil inneholde klatrepark, buldring, klatrevegger, i tillegg til koselig kafé, rom for lek og bursdager.

– Bygget blir i massiv tre designet av Snøhetta. Det legges stor vekt på hygge, et godt inneklima og miljøsertifisering, heter det i pressemeldingen.

Del:
Annonse