16. juni 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Ordfører Knut Kvale besøkte Sommerskolen på Fram Sønju i Bingen og var imponert over ungdommene og opplegget på gården. (Alle foto: Privat)

Populær sommerskole på Fram Sønju i Bingen

Sommerskolen «Natur og matopplevelser» i regi av Eiker 4H nemnd på Fram-Sønju 4H gård har så langt vært en stor suksess. Forleden fikk de besøk av ordfører Knut Kvale.
Annonse

Uke nummer to med nye deltakere ble avsluttet fredag etter fem dager og fire overnattinger. Ungdommene inntok Fram Sønju mandag morgen hvor de slo opp telt og lagde leir.

Det har vært en kunnskapsrik uke for de som deltok. De har produsert moussaka, villbringebær og rabarbrasyltetøy med kanel, sveler, sjokoladekake, krydderkake, jordbærsorbe, drops, brød i bakerovnen og steking av pizzabunner på ettervarmen i bakerovnen, for å nevne noe.

Annonse

Mandag fikk sommerskolen besøk av ordføreren i Øvre Eiker, Knut Kvale. Han tok seg god tid til å snakke med ungdommene som var med på leiren denne uka.

Skogdag i naturmøteplassen «Hundremeterskogen» til Kongla 4H ga mye faglig påfyll og lærdom om skog og hva skog kan brukes til. Læremester var Karl Henrik Berke, som er daglig leder for Skogselskapet i Buskerud og Telemark.

– Du er en fantastisk læremester og forbilde for disse barna og ungdommene og tusen takk for opplegget ditt, sier Oddveig Pedersen Moen, som var vertskap for Sommerskolen.

Oppholdet i Bingen bød også på grilling, bading og kanotur i Marihølen i Bingselva i to dager. Det ble også fisketur på Smedstjern på Holtefjell hvor det ble 10 abbor og én ørret. En fantastisk regnbue viste seg for gjengen på Holtefjell onsdag kveld.

Sommerskolen på Fram Sønju kunne også by på aktiviteter med spilling, spikking, ballaktiviteter, førstehjelp, toving med mer.

– Vi har fått fantastiske tilbakemeldinger fra deltakere og foreldre over opplegget rundt sommerskoleopplegget. Mange av dem hadde ikke tidligere vært hjemmefra så mange dager og de lærte seg å mestre også det, sier Moen.

Hun retter en stor takk til ungdommene i Regnbuen 4H i Aasne og Mari, og assistentene i Kongla 4H, Stina Sofie og Emilie for flott utført jobb denne uka. Hun sier også tusen takk til Hege for fire nattevakter og tusen takk til Ingeborg og Liv for god hjelp.

Mandag 12. juli er det klart for den tredje sommerskoleuke. Kari Mette Høstvik i Øvre Eiker kommune besøke stedet på avslutningsdagen og følger opp de ulike tilbudene gjennom Sommerskolen.

Eiker 4H nemnd er en sammenslutning av alle tre 4H klubbene på Eiker som er Regnbuen 4H i Hokksund, Eikernøtta 4H i Vestfossen og Kongla 4H i Skotselv. Eiker 4H nemnd har som formål å samarbeide om større arrangement i vårt distrikt.

Del:
Annonse