26. mai 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Vaksineringen i Øvre Eiker går sin gang og innen uke 31 skal alle som har meldt seg i Øvre Eiker ha fått første vaksinedose. (Arkivbilde)

Tar pause i vaksineringen – nå ringer kommunen uregistrerte

Drammen kommune tar vaksineringsferie uke 29 og 30. Nå ringer de innbyggere som ennå ikke har registrert seg for vaksinering. I går ble det registrert fire nye smittetilfeller i Drammen. Og som vanlig – ingen i Øvre Eiker.
Annonse

Kun ett av de fire tilfellene i Drammen siste døgn har ukjent smittevei og ingen av kommunens tjenester som barnehager og institusjoner er berørt.

I Øvre Eiker er det nok en dag uten registrerte smittetilfeller. Det siste registrerte tilfellet var 6. juli og før det må vi helt tilbake til 19. juni for å finne ett tilfelle.

Annonse

Drop-in i Drammenshallen
Drammen tilbyr denne uken drop-in vaksinering i Drammenshallen. Det vil si det var i går mandag og blir i morgen onsdag.

Men nå ringer altså kommunen rundt til de mange som ikke har registrert seg for vaksinering for å tilby dem time med tilbud om første dose.

Det blir pause i vaksineringen i uke 29 og 30 – altså fra neste uka av.

Litt over halvveis
I Øvre Eiker har 10.436 personer fått sin første dose med koronavaksine. Det er litt over halvparten av befolkningen, men tilsvarer 67 prosent av de over 18 år. Gruppene som nå vaksineres er 18 til 24 år og fra 40 til 44 år. Denne gruppen er ca. halvveis i sin første dose. Gruppen 25 til 39 år gjenstår.

Drammen har også de to siste gruppene som gjenstår, men 73 prosent av den voksne befolkningen har fått sin første dose. 37 prosent har fått to doser. Sist uke ble det satt hele 8.200 doser med vaksine i Drammen.

Ikke pause i Øvre Eiker
Det ikke blir noen feriepause i Øvre Eiker. De vaksinerer hver uke framover nå, og får fylt alle ledige timer. Innbyggerne er flinke til å booke timene sine raskt når vi sender ut tilbud, sier informasjonsrådgiver Cathrine Grøner til Eikernytt.no.

Øvre Eiker regner med å ha vaksinert alle innbyggere med dose én innen uke 31.

-Vi mener å ha god oversikt over de ulike gruppene, og har ikke på nåværende tidspunkt vurdert å ringe alle innbyggere som ikke har meldt seg. Om det er behov for ytterligere tiltak for å nå ut til flere innbyggere, vil vi ta stilling til i de neste ukene, sier hun.

Del:
Annonse