15. april 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Det er varslet kraftige regnbyger i ettermiddag og kveld over store deler av Østlandet. Og det følger med lyn og torden. (Ill: Meteorologisk Institutt)

Nytt varsel om styrtregn og lyn og torden i dag

Varsom.no og Yr.no er ikke helt enige om dagens værutsikter. Det er nemlig varslet styrtregn og mye lyn og torden, men for Eiker-bygdene sin del melder Yr.no om beskjedne mengder nedbør.
Annonse

Det er altså varslet fare for styrtregn og mye lyn og torden fra klokken 12.00 og utover hele dagen i dag. Farevarselet som er sendt ut er på gult nivå, men selv om det er laveste faregrad, betyr ikke det at du kan ta det helt med ro.

Det er nemlig fare for overvann i tettbygde områder, lokale oversvømmelser, bekke- og elveløpsendringer, jord- og flomskred der regnbygene treffer. Det er også fare for stengte veier og/eller overvann ved bekke- og elveløp. Lokalt vanskelige kjøreforhold grunnet overvann og fare for vannplaning kan forekomme.

Annonse

Varselet om styrtregn gjelder for store deler av Østlandet inkludert Buskerud. Her vil det mest sannsynlig blir en våt ettermiddag og kveld, men som sagt – Yr.no er mer optimistisk når det gjelder Eiker-området.

Del:
Annonse