24. februar 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Det er sendt ut varsel og skogbrannfare på gult nivå for de kommende dagene. I Eiker-bygdene er det meldt om tørt og fint sommervær hele neste uke.

Varsler økt skogbrannfare over hele Østlandet

Etter mange dager med varmt og fint sommervær kommer varselet mange har ventet på: Det er nemlig økt skogbrannfare over hele Østlandet og Eiker-bygdene er ikke noe unntak.
Annonse

Det har ikke kommet regn på flere dager og samtidig har vi hatt rundt 30 grader og strålende sol. I går var Eiker-bygdene blant de varmeste i landet med vel 30 grader.

Men finværet som har vært og som kommer til å fortsette trolig hele neste uke, har en bakside. Det blir fort tørt i skog og mark og skogbrannfaren er nå sterkt økende.

Annonse

Varsom.no har derfor søndag sendt ut et eget varsel om dette og ber alle om å være ytterst forsiktige med bruk av åpen ild i skog og mark. Det skal også legges til at det generelle bålforbudet fortsatt gjelder, men det skal ofte bare en engangsgrill eller en sigarettstump til for å starte en skogbrann.

I Eiker-bygdene er det hele neste uke meldt om knallvær med opp mot 30 grader varme. Mandag og tirsdag kan imidlertid by på noen skyer, men det er ikke meldt om en eneste dråpe regn.

Nå vet de fleste av oss som følger med på vær og meldinger at dette kan skifte fort og det er ikke uvanlig med ettermiddagsbyger når det er så bra vær som nå. Men det gjelder altså å være forsiktig når vi er ute i naturen.

Del:
Annonse