12. april 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

SKOGBRANNFARE: Det er knusktørt i skog og mark nå og det skal lite til for å starte en skogbrann. Her et eksempel fra Svelvikveien så sent som i går ettermiddag. (Foto: Joakim Fjeldli / Drm24)

Knusktørt i skog og mark: Oppgraderer til oransje farevarsel

NVE og Varsom.no har i dag oppgradert farevarselet for skogbrann til oransje nivå. Det betyr at det nå er en alvorlig situasjon som krever størst mulig forsiktighet.
Annonse

Så sendt som i går ettermiddag brant det i skogen mellom Svelvik og Drammen hvor bildet er hentet fra. Det er var knusktørt etter mange dager med kjempevær sett med norske ferierende sine øyne. Men for brannvesenet er dette langt fra ideelle forhold.

De tørre forholdene skal i tillegg holde seg gjennom helga hvor det er meldt opp mot 30 varmegrader i dag, lørdag og søndag. Mandag skal det skye til og det er meldt om regn på ettermiddag og kveld over Eiker-bygdene.

Annonse

Tirsdag skal det også regne og Yr.no melder om inntil 18 mm regn som verste senario. Men om det slår til er jo som vanlig høyst usikkert og det spørs om det uansett er nok for å dempe faren for skogbrann etter en lang tids tørke.

Varsom.no melder at det er behov for forebyggende lokale tiltak på grunn av den store skogbrannfaren. Dette er opp til de lokale myndighetene og aktører å vurdere.

Del:
Annonse