22. juli 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Faksimile fra NRKs oppslag om meteoren som falt ned – trolig et sted i Lier eller Eiker-området.

Hørte drønn og så lysglimt – meteoritt kan ha landet i distriktet

Flere medier melder i dag at en stor meteoritt ble sett på nattehimmelen like over klokken 01.00 i natt. I Hokksund kunne det høres et drønn etterfulgt av rystelser i bakken. Nå spekuleres det om steinen fra verdensrommet kan ha landet i Lier eller Eiker-området.
Annonse

– Vi vet at det er snakk om en meteoritt på noen titalls kilo. Ut ifra tegningene så langt har den landet et sted i nærheten av Lier.

Det sier Vegard Lundby fra Norsk meteornettverk til NRK søndag morgen. Nå jobber de med å finne ut mer presist hvor den landet.

Annonse

Ifølge NRK melder mange om høye smell, men i Øvre Eiker ble det registrert et drønn som nok fikk flere til å våkne opp eller undre seg over hva som hadde skjedd. Forut for drønnet var det mange som har observert en lyskule på himmelen, og observasjonene er gjort over hele Sør-Norge.

Det antas at det er mulig å finne rester av denne meteoren og sannsynlig landingssted er så langt antatt å være i Lier. Men som vi alle vet – Lier grenser til Øvre Eiker og også her kan det bli meteoritt-jakt de kommende dagene.

Les mer om saken på NRK.no her

Del:
Annonse