21. juni 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

I dag kunne Robert Martinsen ta med samboer Nina og datteren Nora på båttur igjen etter at han fredag hentet sin stjålne båt i Holmestrand.

I dag kunne han endelig ta familien med på båttur igjen

Torsdag gikk Robert Martinsen fra Solbergelva ut med en etterlysning av sin stjålne båt og utlovet en dusør på hele 50.000 til den som kunne gi opplysninger om hvor den var. Fredag kunne han hente båten sin i Holmestrand og i dag tok han samboer Nina og datteren på vel tre måneder ut på båttur. Ikke rart det var en glad båteier på vei ned Drammenselva.
Annonse

DUSØR 50.000.-
Hei alle båtfolk! Etter 3 år med leting, uten resultater, trenger jeg nå deres hjelp til å finne igjen båten min som ble stjålet. Senest i går kjørte jeg 100 nautiske mil i Sandefjord/Larvik-området, etter tips om en mulig observasjon. Den stod på henger i Krokstadelva i Drammen da den ble stjålet. Båten er av merket ATLANTIC MARINE, 780 ADVENTURE.

Dette var begynnelsen av facebook-innlegget han postet tidlig torsdag ettermiddag denne uken. Det ble delt av venner og kjente og til slutt i facebookgruppen Båtfolk på Facebook. Robert og samboer Nina regner med at mellom 600- og 700.000 personer har sett innlegget, og det ga resultater.

– Jeg ble oppringt fredag og reiste ned til Våle båthavn som ligger mellom Holmestrand og Horten, sier Robert da vi møter ham på båthavna til Isachsen i Solbergelva søndag ettermiddag.

Annonse

Da var han klar for sin første tur med sin lille familie, samboerne Nina Kristin Klemetsen og datteren Nora på vel tre måneder. Det var hennes første tur i båt, men blir garantert ikke den siste.

Robert Martinsen med båten sin i Solbergelva etter et par hektiske døgn. Etter at han utlovet dusør på 50.000 ble han tipset om at den lå i havnen på Våle – mellom Holmestrand og Horten.

Planen var å dorge etter laksen i Drammensfjorden, men paret lot seg senere friste av pizza ved bryggekanten i Svelvik. Det var et kjærkomment avbrekk, for telefonen har ikke stått stille etter at det ble kjent at båten var funnet og kommet tilbake til sin rettmessige eier.

Enorm respons
Responsen som Robert har fått etter innlegget sitt har vært enorm. Dusøren på 50.000 har nok engasjert mange, men flere har ytret seg om at dette ikke skulle være nødvendig og at de ville avstått fra pengene om de hadde funnet båten. Uansett er Robert nå 50.000 fattigere, men en båt og en erfaring rikere. Pengene ble nemlig overfør lørdag til tipseren slik han hadde lovet.

Båten forsvant i månedsskiftet november – desember i 2017. Da står båten på en henger like ved Price Club i Krokstadelva, hvor Robert Martinsen og en kompanjong driver med salg av båter. På grunn av en misforståelse ble ikke tyveriet oppdaget med en gang, men ble politianmeldt etter 10 til 12 dager.

Det er her den mildt sagt ivrige fiskeren hører hjemme og nå kan han endelig slappe av – bare 50.000 kroner fattigere.

Den frekke tyven hadde da koblet på hengeren båten sto på og forsvunnet. Siden hadde ingen sett båten, men den skal relativt raskt ha blitt solgt til vedkommende som nå hadde den. Om det har vært flere eiere i mellomtiden, vet Robert ikke noe om, men håper at politiets etterforskning vil avklare hva som har skjedd.

Det gjelder ikke minst om hvorfor vedkommende som kjøpte båten til en verdi av 950.000 kroner ikke vil si hvor mye han hadde gitt for den og hvorfor han unnlot å nevne at den etterlyste båthengeren sto i gården til et familiemedlem da han ble spurt om det.

Litt over gjennomsnittet ivrig fisker
– Jeg begynte med båtsalg ved en tilfeldighet. Jeg lette etter en båt som var skreddersydd til min store lidenskap – nemlig fiske. På en båtmesse i Tyskland fant jeg drømmebåten, og endte opp som agent for selskapet. En kompanjong og jeg startet derfor båtsalg fra en brakke like ved Price Club i Krokstadelva, forteller Robert.

Han tilbringer det meste av fritiden sin til fiske og var en av de første som fikk delta i forskningsfisket etter tunfisk i 2019. Nå har han kjøpt seg en ny båt som er spesiallaget for slikt fiske og har planer om å prøve lykken i farvannet mellom Norge og Danmark. Det er nemlig åpnet for en begrenset fangst av tunfisk nå.

Martinsen går heller ikke av veien for å prøve seg på laksen eller en ørret eller to. Han driver også med jakt og annen fangst, så her er det en kar som ikke har store fritidsproblemer.

Han tok ingen sjanser og låste båten til brygga med en solid kjetting denne gangen. I tillegg har han investert i GPS-sporing på båten slik at ingen skal kunne stikke av med den usett.

Vet ikke hva som skjer
Hva som skjer med han som kjøpte båten av tyven, vet ikke Robert. Det er det opp til politiet å ta stilling til. Men han har en vond følelse av at vedkommende visste at båten var stjålet.

Til dt.no sier politiets jurist at de vil vurdere mulige konsekvenser for vedkommende. Uansett har han blitt mange kroner fattigere og står nå uten båt ettersom den er hentet av den opprinnelige eieren.

Det er også ventet en runde med forsikringsselskapet til Robert. Han har nemlig ikke fått utbetalt som mye som ei krone etter tyveriet, som selskapet mente var fingert.

– Jeg må gå en runde med selskapet nå for båten er ikke så godt vedlikeholdt som den burde og har tapt seg i verdi. Derfor vil jeg gi dem en sjanse til å innrømme feilen, sier han uten å ville gå mer i detalj i akkurat den saken.

Søndag ble det båttur med familien. Dorging etter laks var målet, men det ble også tid til pizza i Svelvik.
Her ligger båten fortøyd til brygga i Våle. Båten er like hel, men kunne vært litt bedre vedlikeholdt etter Roberts målestokk. (Foto: Privat)
Del:
Annonse