29. mai 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Det er meldt om fare for styrtregn over store deler av Østlandet fra mandag ettermiddag og gjennom tirsdagen. Det skjer etter en uke med knall sommer over vårt område. (Illustrasjon: Meteorologisk institutt)

Værskifte på gang: Nå kommer styrtregnet over Østlandet

Vi har lagt bak oss en uke med det de fleste av oss karakteriserer som en deilig og varm sommerperiode. Andre igjen sliter i varmen, men nå blir det et solid værskifte. Fra mandag ettermiddag varsles det nemlig om fare for styrtregn.
Annonse

Fra mandag ettermiddag til sent tirsdag kveld ventes kraftige regnbyger østafjells, først i sør. Det er store lokale variasjoner i intensitet og mengde, og været kan endre seg raskt, heter det i varselet fra Varsom.no.

Konsekvensen av slike byger er fare for overvann i tettbygde områder, lokale oversvømmelser, bekke- og elveløpsendringer, jord- og flomskred der regnbygene treffer. Det er også fare for stengte veier og/eller overvann ved bekke- og elveløp. Lokalt vanskelige kjøreforhold grunnet overvann og fare for vannplaning.

Annonse

Rådene fra Varsom.no er å holde deg oppdatert om utviklingen av været og værvarselet. Følg med på værradar. Hold deg unna bratte skråninger, samt bekker med stor vannføring. Behov for beredskap skal vurderes fortløpende av beredskapsaktører. Rensing av dreneringsveier og stikkrenner anbefales slik at vannet kan renne unna. Tilpass farten og kjør etter forholdene.

Over Eiker-bygdene er det ikke meldt om de aller største nedbørsmengdene, men det skal begynne å regne fra i morgen ettermiddag. Tirsdag vil det komme mest nedbør, og Yr.no melder om inntil 26 mm i løpet av dagen. Det meste kommer tirsdag kveld.

Del:
Annonse