28. februar 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Drittværet over Østlandet gir seg ikke med det første. Det er meldt om styrtregn torsdagen, et lite avbrekk fredag og ny runde med regn i helgen. (Illustrasjon: Meteorologisk Institutt)

Ny runde med styrtregn er ventet over hele Sør- og Østlandet

Du trenger neppe å bekymre deg for tørre plener og hager i dagene fremover. I hvert fall ikke torsdag – for nå er det det sendt ut nok et varsel om styrtregn på Sør- og Østlandet.
Annonse

Mange var bekymret for plener og hager sist helg og startet vanning etter mange dager med skikkelig sommervarme. Men den utgiften kunne de egentlig spart seg. For mandag bøttet det ned slik værmeldingene spådde.

Det er ikke fare for tørke de nærmeste dagene heller for i dag er det sendt ut nok et varsel om styrtregn på gult nivå. Det vil treffe store deler av Sør- og Østlandet, men som vanlig er det umulig å forutsi hvor mye som kommer – hvor.

Annonse

Dette sier Varsom.no:
Fra natt til torsdag til torsdag kveld ventes kraftige regnbyger i ditt område. Det er store lokale variasjoner i intensitet og mengde, og været kan endres raskt. Nedbørens plassering er usikker, men områdene med høyest sannsynlighet for kraftige regnbyger er kystnære strøk.

Det er fare for overvann i tettbygde områder, lokale oversvømmelser, bekke- og elveløpsendringer, jord- og flomskred der regnbygene treffer. Fare for stengte veier og/eller overvann ved bekke- og elveløp. Lokalt vanskelige kjøreforhold grunnet overvann og fare for vannplaning.

Du bør: Hold deg oppdatert om utviklingen av været og værvarselet. Følg med på værradar. Hold deg unna bratte skråninger, samt bekker med stor vannføring. Behov for beredskap skal vurderes fortløpende av beredskapsaktører. Rensing av dreneringsveier og stikkrenner anbefales slik at vannet kan renne unna. Sjekk veimeldinger (175.no). Tilpass farten og kjør etter forholdene. Unngå unødvendig ferdsel utsatte steder. Ikke kjør bil i vann dypere enn 30 cm.

Del:
Annonse