20. april 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Det er opp til kringkasteren selv å velge om begivenheten skal formidles via kringkasterens strømmetjeneste eller sendes på en tradisjonell TV-kanal. (Foto: Medietilsynet)

Leserstorm: OL-sendingene kan vises både på internett og tradisjonell TV

TV Norge og Discovery får kjeft så det holder i sosiale medier på grunn av at mange av OL-sendingene som omhandler nordmenn går på Discovery+ og ikke på vanlige TV-kanaler. Nå har Medietilsynet sett på saken, og konkludert.
Annonse

Medietilsynet mener Discovery ikke bryter loven ved å sende deler av OL-programmet direkte på strømmetjenesten Discovery+, som alle som ønsker kan følge gratis ved å registrere seg.

Kringkastingslovens regler om begivenheter av vesentlig samfunnsmessig betydning skal sikre at allmennheten har tilgang til begivenheter som de olympiske leker. Kravene er at minst 90 prosent av alle nordmenn skal kunne motta direktesendingene, og at tilgangen ikke koster mer enn for eksempel en ordinær grunnpakke.

Annonse

– Så lenge disse kravene er oppfylt er det opp til kringkasteren selv å velge om begivenheten skal formidles via kringkasterens strømmetjeneste eller sendes på en tradisjonell TV-kanal, sier Hanne Nistad Sekkelsten, direktør for juridisk og regulatorisk avdeling i Medietilsynet.

Ifølge tall fra SSB, har 98 prosent av den norske befolkningen tilgang til internett.

Opp til Discovery
Discovery, som har rettighetene til å formidle OL-sendingene til norske seere, står dermed fritt til å sende OL direkte gjennom tradisjonell TV og gjennom strømmetjenesten Discovery+, som er gratis å bruke dersom du registrerer deg.

– Hvilke øvelser som sendes på tradisjonell TV og hva som vises via strømmetjenesten er det opp til Discovery å bestemme, og prioriteringen er noe Discovery selv må svare for. Men det er altså ikke noe forbud mot å sende OL-programmer direkte på flere måter, så lenge tilgang og kostnad er innenfor regelverket, sier Sekkelsten.

Del:
Annonse