21. juni 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

12 nye smittetilfeller i Drammen gjennom helgen og totalt tre i Øvre Eiker. Koronapandemien er med andre ord ikke over selv om mange ønsker å tro det. (Illustrasjon)

Smitten stiger: 12 nye smittetilfeller i Drammen denne helgen

Koronasmitten er på vei oppover også i vårt distrikt. I Drammen er det blitt registrert 12 nye tilfeller i perioden fredag til og med søndag. I Øvre Eiker er nok et nytt smittetilfelle og det gir totalt tre i løpet av helgen.
Annonse

Av de 12 nye tilfellene i Drammen, har syv kjent smittevei, to har ukjent smittevei, mens tre kan knyttes til utenlandsreiser.

Ingen av kommunens tjenester eller institusjoner er berørt denne gang.

Annonse

Tallet for smitte i løpet av en 14-dagers periode har lenge ligget et sted på 30-tallet. Nå er dette steget til 51 og det viser at smitten er økende i vårt område. Totalt sett er det registrert 4.529 som har fått korona i Drammen siden i fjor vår.

Også Øvre Eiker har rapportert om flere tilfeller enn på lenge. Vedkommende som har fått påvist smitte søndag er registrert som nærkontakt til et tidligere smittetilfelle. Det er registrert fire nye nærkontakter, hvorav alle er fullvaksinerte. Kommuneoverlegen vurderer smittesituasjonen som oversiktlig.

Det er med dette registrert totalt 410 bekreftede tilfeller av korona i Øvre Eiker kommune siden utbruddet i mars 2020.

Del:
Annonse