19. mai 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Dette får du ikke se i Stryken eller Skriverparken i år heller. I kveld kom meldingen om at byfestivalen er avlyst. (Arkivbilde)

Ingen folkefest i år heller: Avlyser årets byfestival i Hokksund

Det blir ingen folkefest med bykamp og 59 grader Nord i år heller. Det melder styret for Hokksund By- og Laksefestival nå i kveld. Men neste år – da skal det bli folkefest – lover de.
Annonse

I pressemeldingen som ble sendt ut søndag kveld, heter det:

Det er med tungt hjerte vi i år har sett oss nødt til å avlyse årets versjon av Hokksund By- og Laksefestival. Festivalstyret har inntil nylig jobbet aktivt med å få på plass et alternativt program med aktiviteter og opplevelser som svarer mot krav om smittevern og de restriksjoner vi fortsatt lever under. Etter dialog med ulike involverte er nå endelig avgjørelse om avlysning tatt.

Annonse

I 2022 feirer festivalen vår 15 år. Festivalstyret er allerede i gang med planlegging av en minnerik folkefest for store og små i august 2022. Sammen skal vi fortsatt spre glede og samhold i bygda vår.

Sykkelrittet går som planlagt
Da vi omtalte Hokksund By- og Laksefestival 31. mai i år, var det en optimistisk komité som ville få til et arrangement innenfor smittevernreglene og få til et samarbeid med sykkelrittet Ladies Tour of Norway, som går gjennom Hokksund lørdag 14. august. Det går nemlig som planlagt.

Men slik blir det altså ikke. Etter det vi kjenner til var det planer om en konsert med en større artist, men forhandlingene om dette skal ha strandet i spørsmålet om pris.

16. juni i år ble det klart at årets laksefestival også ble avlyst av hensyn til smittevern og avstandsregler. Østsiden Jeger- og Fiskerforening lover sammen med Hokksund Camping å komme sterkere tilbake med et større arrangement neste år.

Del:
Annonse