21. februar 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Koronasmitten i Drammen øker og i helgen er det registrert 20 nye tilfeller. Det er ikke meldt om nye restriksjoner som følge av helgens smittetall. (Illustrasjon)

20 nye smittetilfeller i Drammen gjennom helgen – ingen i Øvre Eiker

I Drammen er det blitt registrert 20 nye smittetilfeller av korona i løpet av helgen. Syv av disse er knyttet til utenlandsreiser. I Øvre Eiker er det ikke registrert noen nye tilfeller, men 17 personer er satt i karantene.
Annonse

Smittetallene for Drammen har økt den siste tiden og i helgen har det vært ytterligere en økning. Fredag kunne vi melde om 66 tilfeller de siste 14 dagene. I dag er dette tallet kommet opp i 79.

Som kjent rapporterer Drammen kommune ikke smittetall gjennom helgen, men samler opp til mandag morgen. Tallet på 20 nye smittede er derfor fra fredag, lørdag og søndag.

Annonse

Det er kjent smittevei for 10 av tilfellene og smittesporing foregår ved ett tilfelle. To har ukjent smittevei, mens hele syv tilskrives utenlandsreise.

Det er nå totalt 4.572 koronatilfeller i Drammen siden mars i fjor og 48 er døde med korona.

I Øvre Eiker er det som nevnt ingen nye tilfeller gjennom helgen.

17 personer er satt i karantene som nærkontakter til en smittet person fra en annen kommune, i forbindelse med en sommerleir. Kommuneoverlegen har anbefalt testing i to omganger, og resultat av dette ventes i de kommende dagene.

Det er med dette registrert totalt 411 bekreftede tilfeller av korona i Øvre Eiker kommune siden utbruddet i mars 2020.

Del:
Annonse