23. april 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Odd Skullerud har gjennom en lang karriere blitt en av Norges mest sentrale landskapsmalerier og lørdag åpner han utstillingen sin på Gulden Kunstverk på Steinberg.

Odd Skullerud stiller ut i Gulden Kunstverk

Høstsesongen er i gang på Gulden Kunstverk på Steinberg. Etter en lang periode med koronarestriksjoner og forbud, gleder de seg over å kunne invitere til en «normal» vernissage lørdag 14. august med en veteran i norsk landskaps maleri.
Annonse

Veteranen er Odd Skullerud, som viser sin separatutstilling «Fra barndommens rike», malerier og dyptrykk i perioden 14. august til 5. september.

Den høyt profilerte Østfold-kunstneren Odd Skullerud gjester Gulden Kunstverk for første gang med utstillingen «Fra barndommens rike. Sjelden møter vi en kunstner med en slik kompromissløs og sann holdning til sin motivkrets, og en kjærlighet til sine hjemlige trakter.

Annonse

For det var i Onsøy i Østfold at Odd Skullerud vokste opp, etter at familien flyttet dit fra Kragerø. Barndommens inntrykk fra lek i skog og mark, og ved kysten gjorde uutslettelig inntrykk på Skullerud slik at han ved endt utdannelse på Statens Kunst og Håndverkskole, valgte å etablere seg som kunstner hjemme i Onsøy, i nærhet til alt det kjære.

– Det jeg ønsker med mine malerier er å fortelle om det landskapet jeg har levet i. Det landskapet jeg elsker. Det uanselige vi nesten ikke legger merke til, med jorder, sine hus, med skogen og sine trær. Og over alt dette: Den store himmelen, sier han.

I maleriene sine legger han stor vekt på abstrakte elementer, form og farge. Odd er kjent for å male og gjengi variasjonene i Østfoldlandskapet. Han liker kontraster og sanser stemningen i landskapet, gir oss en lysfylt atmosfære, og henter fram den tidløse skjønnheten. Det er nettopp det rene lyset som er selve essensen i hans landskaper.

– Odd Skullerud har gjennom en lang karriere blitt en av Norges mest sentrale landskapsmalerier og det er med stor glede vi endelig får presentert ham i Galleriet på Gulden Kunstverk. Utstillingen vil bestå av ca. 40 malerier utført i olje på lerret og en rekke utvalgte grafiske arbeider. Utstillingen varer fram til søndag 5. september. Kunstneren vil være til stede på åpningsdagen, sier gallerieier Walter N. Welo.

Del:
Annonse