16. april 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Masud Gharahkhani vokste opp i Skotselv og bosatte seg senere på Åssiden i Drammen. Her er han på stand utenfor Eiker senter i forbindelse med valgkampen i høst.

Valgkampen i full gang i Buskerud – og i dag startet forhåndsstemmingen

(Artikkelen er rettet) Valgkampen er i full gang over store deler av landet. I går var Arbeiderpartiet på stand utenfor Eiker Senter med sine fire toppkandidater i Buskerud. Om de får flere representanter enn dagens tre inn på stortinget er imidlertid høyst usikkert.
Annonse

APs toppolitikere i Buskerud reiser fylket rundt for å sanke stemmer til høstens stortingsvalg. I og med at forhåndsstemmingen startet i dag, gjelder det å være aktiv i tiden som kommer. De ulike meningsmålingene for Buskerud spriker litt i oppslutning hos de enkelte partiene, men det ser ut til at AP får tre og Høyre får beholde sine to representanter, mens Senterpartiet kan få inn to. Det er én flere enn i dag. FrP beholder sin ene i alle målingene så langt. Det betyr at SV mister sitt ene mandat.

Jobber for ny regjering
Ikke uventet er det en ny regjering Masud Gharahkhani, Lise Christoffersen og de to andre toppkandidatene jobber for. Men det er også viktig å møte folk ansikt til ansikt etter halvannet år med koronarestriksjoner og mye skjermtid.

Annonse

– Det er mange saker vi tar opp i møte med velgerne. Det viktigste er et trygt arbeidsliv, bedre kommuneøkonomi og en sterk velferdsstat, sier Masud.

Ved forrige stortingsvalg gikk Arbeiderpartiet til valg med lovnader om økte skatter. Det var neppe noe sjakktrekk. I år er også skatt en viktig del, men denne gang er det skatteletter for alle med en inntekt under 750.000 som gjelder. De med høyere inntekter må belage seg på å betale en del mer.

For Lise Christoffersen er det helse og ikke minst fastlegekrisen som er viktig. Hun viser til lokale oppslag om fastlegen som måtte avslutte pensjonisttilværelsen da det ikke var mulig å finne er etterkommer til praksisen i Mjøndalen.

– Det er tøffe vilkår de jobber under og jeg skjønner at yngre leger prioriterer barn og familie framfor lange arbeidsuker som fastlege, sier hun.

Arbeiderpartiet har lansert en 100-dagersplan med en liste på 40 saker som de skal gjennomføre i løpet av de første 100 dagene. Den er i beste fall veldig ambisiøs – noen vil nok si umulig og vil koste skattebetalerne dyrt.

For kandidatene på standen utenfor Eiker Senter mandag er det i hvert fall viktig å nå ut med sine kjernesaker. Diskusjonen om eventuelle regjeringspartnere er ikke så spennende nå, men får komme etter at valgresultatet er klart.

Alle lister og program
Er du i tvil om hva du skal stemme ved høstens stortingsvalg og hvilke lokale kandidater du vil stemme på? Da kan Eikernytt.no hjelpe litt på vei. 13. august – nøyaktig én måned før valget legger vi nemlig ut en oversikt over alle partiene som stiller liste i Buskerud og med lokale kandidater.

I tillegg finner du lenker til samtlige partiprogram som PDF-filer sik at du kan lese hele eller deler av programmene når det måtte passe deg. Eneste unntak er Alliansen, som ikke har noe partiprogram.

Øvre Eiker Arbeiderparti arrangerte valgstand utenfor Eiker Senter med sine toppkandidater. Foran f.v. Masud Gharahkhani, Lise Christoffersen, Even A. Røed og Solveig Vestenfor.
 
Del:
Annonse