7. oktober 2022

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Det er fire nye smittetilfeller i Øvre Eiker knyttet til Visjon Norge og Jan Hanvold sin virksomhet. (Arkivbilde)

Fire nye smittetilfeller i Øvre Eiker med tilknytning til Visjon Norge

Kommuneoverlegen melder om at det har blitt bekreftet fire nye smittetilfeller med koronavirus i Øvre Eiker det siste døgnet. Dermed er 12 personer bekreftet smittet på samme sted de to siste dagene.

Smittetilfellene siste døgn har altså tilknytning til samme arbeidssted som gårsdagens smittetilfeller, i en annen kommune. I klartekst dreier dette seg om TV-arrangement i regi av Visjon Norge.

Smitteutbruddet skal i første rekke komme fra arrangement i lokalene i Mjøndalen, men Visjon Gård i Øvre Eiker er også stengt for besøkende.

Annonse

Det er kjent smittevei for samtlige smittetilfeller, og personene er nå i karantene. Smittesporing og testing følges opp for å avdekke eventuelt ytterligere smittetilfeller.

Kommuneoverlegen vurderer smittesituasjonen som relativt oversiktlig, men med spredningspotensiale i kommunen smitten er knyttet til.

Det er med dette registrert totalt 427 bekreftede tilfeller av korona i Øvre Eiker kommune siden utbruddet i mars 2020.

Fem nye tilfeller i Drammen
Alle de fem tilfellene i Drammen siste døgn har kjent smittevei og to av dem har sammenheng med utbruddet på Visjon Norge. Det bekrefter kommunen overfor Eikernytt.no i dag. 14-dagers tallet er nå på 130 og det er en nedgang med ett tilfelle siden i går.

Kommunen melder om at Strømsø Barnehage og Universitetet Sør Norge er berørt av dagens smittetall. Det er nå totalt 4.674 personer som har fått påvist korona i Drammen siden utbruddet i mars i fjor.

Del: