15. april 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Det er fire nye smittetilfeller i Øvre Eiker knyttet til Visjon Norge og Jan Hanvold sin virksomhet. (Arkivbilde)

Fire nye smittetilfeller i Øvre Eiker med tilknytning til Visjon Norge

Kommuneoverlegen melder om at det har blitt bekreftet fire nye smittetilfeller med koronavirus i Øvre Eiker det siste døgnet. Dermed er 12 personer bekreftet smittet på samme sted de to siste dagene.
Annonse

Smittetilfellene siste døgn har altså tilknytning til samme arbeidssted som gårsdagens smittetilfeller, i en annen kommune. I klartekst dreier dette seg om TV-arrangement i regi av Visjon Norge.

Smitteutbruddet skal i første rekke komme fra arrangement i lokalene i Mjøndalen, men Visjon Gård i Øvre Eiker er også stengt for besøkende.

Annonse

Det er kjent smittevei for samtlige smittetilfeller, og personene er nå i karantene. Smittesporing og testing følges opp for å avdekke eventuelt ytterligere smittetilfeller.

Kommuneoverlegen vurderer smittesituasjonen som relativt oversiktlig, men med spredningspotensiale i kommunen smitten er knyttet til.

Det er med dette registrert totalt 427 bekreftede tilfeller av korona i Øvre Eiker kommune siden utbruddet i mars 2020.

Fem nye tilfeller i Drammen
Alle de fem tilfellene i Drammen siste døgn har kjent smittevei og to av dem har sammenheng med utbruddet på Visjon Norge. Det bekrefter kommunen overfor Eikernytt.no i dag. 14-dagers tallet er nå på 130 og det er en nedgang med ett tilfelle siden i går.

Kommunen melder om at Strømsø Barnehage og Universitetet Sør Norge er berørt av dagens smittetall. Det er nå totalt 4.674 personer som har fått påvist korona i Drammen siden utbruddet i mars i fjor.

Del:
Annonse