29. mai 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

KORK – sammen med 225 sjetteklassinger fra Øvre Eiker må jo bare bli magisk og til å få gåsehud av. (Foto: Julia Marie Naglestad / NRK)

Øvre Eikers 225 sjetteklassinger skal synge med Kringkastingsorkesteret

9. og 10. september vil 225 sjetteklassinger i Øvre Eiker få en opplevelse de sent vil glemme. Da skal de nemlig synge fire konserter under Vertavo-festivalen, akkompagnert av selveste kringkastingsorkesteret - KORK.
Annonse

Det er den internasjonalt kjente fiolinisten Berit Cardas som selv er fra Røren i Øvre Eiker, som står bak prosjektet som del av den årlige Vertavo-festivalen i Øvre Eiker og Drammen 9. til 12. september.

Cardas har tidligere jobbet med å lære barn klassiske stykker og opera gjennom det såkalte Gåsehud-prosjektet. I år vil hun gi noe tilbake til hjembygda og har gjennom snart ett år øvd inn et konsertrepertoar med kommunens 6.-klassinger.

Annonse

Resultatet får vi høre på fire konserter på Hokksund ungdomsskole 9. og 10. september som starten på årets Vertavo-festival.

– Vi gleder oss til Gåsehud, og vi kan jo legge til at det er stas for Kringkastingsorkestret, som i høst feirer 75 år, å få være med på et så stort og inkluderende musikalsk prosjekt, sier Jan Fredrik Heyerdahl, som er informasjonsansvarlig i NRK, til Eikernytt.no.

Del:
Annonse