23. juni 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Fredrikstad gjorde det ikke lett for HILs damelag under første runde av NM i håndball i Sentrumshallen torsdag kveld.

Klasseforskjell da HIL ble slått ut av Håndball-NM i første runde

Hokksunds damelag hadde ikke mye å stille opp med sammenlignet med eliteserielaget Fredrikstad Ballklubb da de møttes til første NM-runde i Håndball-NM i Sentrumshallen torsdag kveld.
Annonse

Med ny hovedtrener og forsterket lag med flere spillere fra Skrim, var det kanskje noen som håpet på en aldri så liten cup-bombe, men det skjedde ikke. Eliteserielaget Fredrikstad, som har spilt kamper og trent nesten som vanlig under koronatiden, ble for sterke for HILs damer.

De har nemlig ikke hatt en seriekamp siden mars 2020 og selv om de vant sin gruppe under Storhamar-cup sist helg, var det klart at de ikke kunne hamle opp med et godt trent eliteserielag fra Fredrikstad.

Annonse

Hokksund IL Håndball har inngått et samarbeid med Skrim denne sesongen ettersom deres satsing på topphåndball har gått et visst sted. Dermed kan HILs damer nå smykke seg med flere spillere som har opplevd eliteserienivå og førstedivisjon.

Men det hjalp altså ikke mot et langt sterkere lag torsdag kveld. Da HILs nye trener, Jeanette Carlsen tok time-out etter vel 13 minutter i første omgang, sto det 2-11 på tavla. Men peptalken hjalp ikke mye og ikke lenge etter fikk Siren Landsverk Hals sin første to-minutter etter først å ha fått et gult kort.

Da lagene gikk til pause sto det 7-18 på tavla i hallen. Å slippe inn 18 mål i en slik kamp er faktisk ikke så ille – problemet er bare at det var for mange skudd som aldri nådde nettmaskene bak en god Fredrikstad-målvakt.

Siren Landsverk Hals forsøkte mange ganger å få ballen over Fredrikstad-forsvaret, men det var vanskelig. Hun kunne notere seg for tre mål i denne kampen.

Ble rundspilt til tider
Andre omgang begynte som første sluttet. HILs damer ble til tider rundspilt av et lag som hadde bedre tempo og bedre presisjon i pasningene sine. HILs damer glimtet også til med godt spill og en stå-på-vilje som lover godt for seriespillet litt senere i høst.

Men det må trenes mer på samspill og pasningsspill pluss at for mye skal gjennom på midten. Bredde i spillet må til for at de skal vinne flere kamper på dette nivået. Spillerne må også stille inn siktet sitt bedre, men det kommer garantert.

Siren og Ingvild Stensrud scoret tre mål hver, mens Anne Sveaass kunne notere to baller i nettmaskene. Ida Helene Dischler Hahn, Kristine Haugen, Linn Kristin Tandberg og Linn-Cecilie Solberg kunne notere seg med ett mål hver i denne kampen.

Begge lagene fikk to syv-metere. HIL fikk to to-minutters utvisninger, mens Fredrikstad fikk én. I tillegg fikk HIL to gule kort.

Kampen endte 14-39.

HILs nye trener Jeanette Carlsen er framme med brettet for å forklare hvordan hun ønsker spillet.

Mye publikum
Mange hadde gledet seg til sesongåpning i Sentrumshallen og en av dem vi snakket med, hadde gått med en spent forventning i kroppen i hele dag. Hun var sammen med nærmere 100 andre for å se HILs damelag. Riktignok var en del av de 100 supportere fra Fredrikstad og de gjorde sitt for å få en fin kamp.

Gjermund Hulbak har vært hovedtrener i flere år for HILs damelag. Nå har han fått Jeanette Carlsen som hovedtrener. Hun kommer fra Skrim og har vært med på elitesatsingen der.
Del:
Annonse