21. juni 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

En klasse på Hokksund barneskole er satt i ventekarantene etter at en av elevene testet positivt på korona i helgen.

Økende smitte i Drammen og Eiker med til sammen 42 tilfeller i helga

(Oppdatert kl. 11.05) Hele 42 nye smittetilfeller i Drammen og Øvre Eiker denne helgen. Tre av tilfellene i Øvre Eiker tilskrives Visjon Norge. En klasse på Hokksund barneskole er satt i ventekarantene til testresultatene er klare.
Annonse

Drammen melder i dag om 38 nye smittetilfeller i helgen. Dette gjelder for fredag, lørdag og søndag. Totalt har 24 kjent smittevei og det foregår smittesporing ved ett tilfelle. Ni har ukjent smittevei, mens fire kommer i forbindelse med utenlandsreiser.

Mange berørte i Drammen
Dagens smittetall berører mange og dette gjelder Parktunet barnehage. Skolene som er berørt er Bragernes, Kjøsterud, Aronsløkka og Åssiden Videregående. Når det gjelder helseinstitusjoner er det Strømsø sykehjem og Hjemmetjenesten Losjeplassen som er berørt.

Annonse

Fredag var det 144 nysmittede over siste 14-dagers periode. Det tallet har gjennom helgen steget til 162. Totalt er det nå 4.734 som har fått påvist korona i Drammen siden pandemien startet i mars i fjor.

50 smittet på Visjon Norge
Utbruddet ved Visjon Norge omfatter nå 50 tilfeller hvor 28 er hjemmehørende i Drammen. Men tallene kan inkludere sekundærtilfeller som ikke har vært direkte på noen av de aktuelle arrangementene, melder smittevernoverlege Einar Sagberg i Drammen kommune overfor Eikernytt.no.

Tre nye smittetilfeller i Øvre Eiker
Kommuneoverlegen melder om at det har blitt bekreftet tre nye smittetilfeller med koronavirus i Øvre Eiker det siste døgnet.

To av personene som testet positivt, har tilknytning til smitteutbruddet i Visjon Norge. Den siste er et barn som er smittet i en nabokommune, og det er startet testing. En klasse på Hokksund barneskole er satt i ventekarantene til testresultatene er klare.

Det er med dette registrert totalt 433 bekreftede tilfeller av korona i Øvre Eiker kommune siden utbruddet i mars 2020, hvorav 228 er smittet i 2021.

Del:
Annonse