21. juni 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Det pleier å være «stinn brakke» på Historietimene på Onkel Thor i Vestfossen. Nå starter de opp igjen etter en ufrivillig koronapause.

Ny runde med populære «historietimer» på Onkel Thor

Historietimen på Onkel Thor i Vestfossen, er et populært møtested for lokalhistorisk interesserte. Men på grunn av koronaen har det vært umulig å samle så mange mennesker her. Men nå starter initiativtaker Stein Andersen opp igjen.
Annonse

– Stoffet handler særlig om Vestfossen og nærområdene. Av og til tar vi avstikkere utafor Vestfossen, og også andre temaer enn lokalhistorie. Vi gleder seg til å starte opp igjen. Her er programmet for høsten. Flere detaljer kommer litt nærmere arrangementet, sier Andersen.

Tirsdag 14. september handler det om utryddingstrua ord, del 2. Vi hadde bra suksess med første del, der temaet er ord som tidligere er brukt i Vestfossen og Eiker, som nå er i ferd med å gå i glemmeboka. Stein Andersen forteller, og har med bilder som illustrasjoner.

Annonse

Tirsdag 12. oktober er det øksas historie, og gode øksehistorier. Anders Fossesholm forteller og viser bilder.

Tirsdag 9. november kommer Anders Stenshorne og Tor Kenneth Talmo som tar oss med til Mexico, det lovløse distriktet på Hornebygda og deromkring.

Tirsdag 14. desember er temaet Fra Storgata til Paris – fotballminner fra 1979 – 2000, ispedd noen snutter fra Idretten før det. Ole Hermann Borgan forteller om karriera si som fotballdommer og til Kjell Borgersen som var mediasjef i Drillos periode som landslagssjef.

Alle arrangementene starter klokka 19.00. Døra åpner klokka 18.00. Foredragene varer ca. 45 minutter. Det blir også en quiz med spørsmål knytta til kveldens tema.

– Vi kommer tilbake med ytterliggere informasjon, om arrangementet, hvordan påmelding skal skje, ca. ei uke før arrangementene, sier Stein Andersen.

Del:
Annonse