12. april 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Totalt 31 nye smittetilfeller i Drammen og Øvre Eiker siste døgn. (Illustrasjon)

31 nye smittetilfeller i Drammen og Øvre Eiker siste døgn

Drammen har 30 – Øvre Eiker har ett nytt tilfelle med koronasmitte det siste døgnet. Nå er det skolene det går hardest ut over, men gårsdagens gruppetestingen i Øvre Eiker ikke har avdekket nye tilfeller.
Annonse

Som meldt i går skulle elevene i en klasse ved Hokksund barneskole testes etter at én var bekreftet smittet. Det samme gjaldt Smellhaugen barnehage. Testingen er gjennomført og det er foreløpig ikke avdekket med smitte her.

I Drammen er det altså 30 nye tilfeller siste døgn. For tre av disse pågår det smittesporing, mens seks har ukjent smittevei. Tre er også smittet i utlandet. De resterende 18 har kjent smittevei.

Annonse

I dag er det ingen berørte barnehager eller helseinstitusjoner, men derimot Åssiden VGS, Solberg skole, Kjøsterud skole og Brandengen skole.

14-dagers tallet har steget fra 180 i går til 199 i dag. Dermed er det 4.792 som har fått påvist koronasmitte siden utbruddet i mars i fjor. Tallet på døde står så langt stille på 48.

Ett nytt smittetilfelle i Øvre Eiker
Kommuneoverlegen melder om at det har blitt bekreftet ett nytt smittetilfelle med koronavirus i Øvre Eiker det siste døgnet. Smittevei for personen er foreløpig ikke avdekket.

Det er gjennomført gruppetesting på Hokksund barneskole og Smellhaugen barnehage 24. august. Det er foreløpig ikke påvist nye smittetilfeller her. 

Kommuneoverlegen vurderer smittesituasjonen fortsatt som lav og oversiktlig.

Det er med dette registrert totalt 436 bekreftede tilfeller av korona i Øvre Eiker kommune siden utbruddet i mars 2020, hvorav 231 er smittet i 2021.

Del:
Annonse