21. juni 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Det er stor skogbrannfare over store deler av Østlandet – deriblant Eiker-bygdene. Det er ikke ventet nedbør av betydning fram til utgangen av august.

Varsler stor skogbrannfare – utfordrende situasjon mener NVE

NVE og Varsom.no varsler nå om stor skogbrannfare over store deler av Østlandet med Buskerud Vestfold og Telemark. Samtidig er det kraftig vind som skaper utfordrende situasjoner og vinden vil ikke avta før sent i kveld.
Annonse

Det er tørt i skog og mark for tiden og Varsom.no har i dag gått ut med farevarsel om skogbrannfare. De ber alle være forsiktige med bruk av åpen ild.

Samtidig blåser det kraftig i vårt område og langs Oslofjorden. Her er det liten kuling i kastene og det gjør ikke situasjonen noe bedre. Det skal løye litt i kveld, men også i morgen vil det blåse kraftig i vårt område med 11 sekundmeter i kastene. Da skal det lite til før en liten brann blir veldig stor.

Annonse

I Tønsberg var det et tre som veltet over en strømledning og antente terrenget. Så langt er det ikke meldt om lignende hendelser i vårt område, men faren for dette er klart til stede.

NVE kaller situasjonen for utfordrende og ber alle være forsiktige. Det gjelder også ved bruk av maskiner og utstyr som avgir varme.

Del:
Annonse