9. desember 2022

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

GULLGUTTER: Fører Frank Tore Larsen (t.v.) og kartleser Morten Erik Abrahamsen. (Foto: Privat)

Frank Tore Larsen sikret NM-gull i rally

Frank Tore Larsen fra Steinberg sikret sammenlagtseieren i årets norgesmesterskap med en 2. plass i Rally Sørland.
Annonse

Larsen, som etter fjorårssesongen gikk med planer om å legge opp, ombestemte seg og satset isteden hardt med sin splitter nye VW Polo R5 rallybil. Det skulle vise seg å bli full klaff, skriver DRM24.

Etter å ha kjempet i toppen gjennom hele sesongen og levert stabil god kjøring på høyt nivå, kunne altså Steinberg-gutten innkassere NM-gullet allerede før siste runde; Rally Hedmarken om to uker.

Annonse

Det holdt nemlig med 2. plass i den korona-utsatte runden på Sørlandet lørdag, og det var nettopp slik det endte – pallplasseringene ble en kopi av forrige NM-runde under Rally Grimstad, med VM-fører Ole Christian Veiby på første plass foran Frank Tore Larsen som nummer to (+30 sekunder) og Anders Grøndal som nummer tre (+57 sekunder).

– Føles deilig
Fartsfantomet fra Steinberg hadde under løpet med seg Morten Erik Abrahamsen i kartleserstolen, og kunne naturligvis slippe jubelen løs etter målgang.

– Andreplass foran våre to argeste konkurrenter og gull i første sesong med ny bil, det føles deilig. Det har vært mye høyt tempo kombinert med smarte løpsutviklinger og vi klarte det, uttaler Larsen etter løpet.

Fornøyd Grøndal
Gullgrossist og erkerival Anders Grøndal fra Dramme har slitt med biltrøbbel gjennom sesongen, men var også en blid mann etter løpet tross 3. plassen – og to ekstra poeng på powerstage.

– Vi er fornøyde med fremgang på grus, uttalte Grøndal, som fikk bilen til å svare bra og kun trengte mindre justeringer og et intercom-skifte underveis i løpet.

Drammenseren, som forøvrig vant fjorårets Rally Sørland i en lånt Skoda, ligger godt an til NM-sølv etter siste runde.

Del: