18. april 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Søndag er det Kom-deg-ut-dagen med en rekke aktiviteter rundt om. (Foto: Maria Nilsen Sørensen)

Kom deg ut-dagen søndag med mange aktiviteter

Søndag er det klart for Kom deg ut-dagen, vår nasjonale, årlige friluftslivsdag med turer og aktiviteter for barnefamilier, og i år kan DNT Drammen og Omegn igjen invitere til mindre arrangement og turer på syv steder i vårt medlemsdistrikt.
Annonse

– Kom deg ut-dagen er Norges nasjonale turdag, en dag for alle uansett erfaring. Her møtes barnefamilier for å gå på tur, leke, lære og teste ut nye aktiviteter, forteller Dag Terje Klarp Solvang, generalsekretær i DNT.

Startskuddet for turhøsten
På de ulike Kom deg ut-arrangementene kan du for eksempel prøve spikking, gå natursti, ri på hest, padle kano, grille, gå tur, besøke dyr eller bare leke i naturen. Målet er å gi en smakebit på alt det spennende vi kan oppleve i naturen, og en skikkelig kickstart på turhøsten.

Annonse

– Friluftsliv trenger ikke å være komplisert og de viktigste turene er de vi enkelt kan gå hjemmefra. Vi vil inspirere alle til å komme seg ut for å oppleve en fin og sosial dag ute, og bli kjent med sin lokale medlemsforening og Barnas turlag, sier Klarp Solvang.

Mye å velge i
I DNTs medlemsdistrikt, som strekker seg fra Hurumlandet i sør til Geilo i nord, har er det syv arrangement på søndag.

På Eiksetra i Lier blir det tilrettelagte uteaktiviteter for barn og unge, der mestring og sosialt samvær vil stå i fokus.

I Drammen kan du møte DNT og kanskje Turbo på Barnas Dag på Strømsø. Her er det mange morsomme aktiviteter for barn.

I Svelvik inviterer det helt nye Barnas Turlag Svelvik til rundtur fra Skalland og rundt Ebbestadvannet. Enkel servering.

I Modum blir det rundtur fra Vikersund til Delinga i Geithus.

I Nesbyen går de på tur til Todal gård, hvor det blir pause med lek og enkel servering.

På Geilo blir det lek, aktiviteter og enkel servering ved Energitrappa i Hol.

I Nore og Uvdal er det tur og overnatting allerede fra lørdagen, og søndagen blir det tur i Langedrag, fisketur eller fjelltur etter eget ønske.

Turene er i regi av Barnas Turlag

Frivillige viser veien ut
Barnas Turlag er DNTs tilbud til familier med barn fra 1 til 12 år, og finnes på 230 steder over hele landet. Gruppene arrangerer turer i nærmiljøet og på fjellet. Hytteturer, kveldsmatturer, klatrekvelder, fjelleirer og helgeturer. Her kan dere finne turvenner fra nærområdet, nye stier å utforske, og motivasjon til å komme dere ut på tur.

– Vi er så glade for at så mange frivillige engasjerer seg for at barnefamilier skal ha et sosialt og hyggelig friluftstilbud. På den måten får nye generasjoner en introduksjon til norske turtradisjoner, sier Klarp Solvang.

Kul Tur-appen
Om dere skal ut på tur på egenhånd til søndag, hva med å prøve DNTs kule tur-app for barn?

Den er laget for barn mellom 4 og 12 år der du registrerer turlengde og får poeng for aktiviteter. Den passer både for de som har vært mye på tur, og de som er ferske i friluftslivet.

Aktivitetene har ulik vanskelighetsgrad. Du får blant annet poeng for å klatre i trær, plukke søppel, spise mat ute, lage barkebåt, overnatte i telt og sjonglere med kongler, og du kan gjøre hver aktivitet mange ganger. Appen er gratis både for iPhone og Android.

Kom deg ut-dagen på Sognsvann høsten 2017

Friluftslivets uke
Lørdag braker det løs med en uke fylt med flotte uteopplevelser, og det hele starter med natt-i-naturen og Kom deg ut-dagen.

I Friluftslivets uke inviteres hele Norge til å bli med ut i naturen. Målet er at vi skal ha det gøy i naturen og skape mange gode friluftsminner.

Norsk Friluftsliv og de norske friluftslivsorganisasjonene står bak uka, og over hele landet kan du delta på aktiviteter i friluft som arrangeres av lokale lag, foreninger, organisasjoner, friluftsråd eller kommunen.

I DNT Drammen og Omegn har de gjennom hele uka tilsammen 28 aktiviteter. På hjemmesiden www.dntdrammen.no finner du oversikt over alle aktivitetene vi tilbyr.

Del:
Annonse