21. juni 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Åsen barnehage i Mjøndalen er berørt av smitte det siste døgnet. (Foto: Drammen kommune)

11 skoler og én barnehage berørt av søndagens smittetall i Drammen

Hele 35 nye smittetilfeller med korona i Drammen søndag. Det er mange til å være helg og hele 11 skoler er berørt. I Øvre Eiker er det ikke rapportert om nye tilfeller siste døgn.
Annonse

De berørte skolene er: Marienlyst skole, Aronsløkka skole, Kjøsterud skole, Akademiet Sundland, Åskollen skole, Fjell skole, Drammen VGS, Brandenga, Bragernes skole, Åssiden VGS og Drammen Voksenopplæring.

I tillegg er Åsen barnehage i Mjøndalen berørt denne gang.

Annonse

Av de 35 nye tilfellene som det rapporteres om i dag, har 24 kjent smittevei, én har vært i utlandet og det pågår smittesporing i ett tilfelle. De ni resterende har ukjent smittevei.

Smittetallene de siste 14 dagene er nå på 410 og det er totalt 5.179 som har fått påvist korona i Drammen siden mars i fjor. 49 personer er døde.

På grunn av mye smitte har smittevernoverlegen, i samråd med rektor ved skolene, valgt å sette seks klasser i karantene. Dette gjelder fire klasser ved Drammen videregående skole og to ved Akademiet.

Det er satt 126.905 vaksinedoser til nå i Drammen kommune. 8.512 er satt den siste uken . Mandag til fredag denne uken kan de som ønsker, møte til drop-in for første dose i Drammenshallen, men også dose 2 for de som har fått dose 1 for mer enn fire uker siden.

Ingen nye smittetilfeller i Øvre Eiker
Kommuneoverlegen melder om at det ikke har blitt bekreftet nye smittetilfeller med koronavirus i Øvre Eiker det siste døgnet.

Kommuneoverlegen vurderer smittemiljøet i Øvre Eiker som oversiktlig.

Det er med dette registrert totalt 484 bekreftede tilfeller av korona i Øvre Eiker kommune siden utbruddet i mars 2020, hvorav 279 er smittet i 2021.

Del:
Annonse