20. april 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Hedda Emilie Fossli (t.v.) og Vilje Hvila Svåsand spiller begge på J11 og har savnet lagspill og samlinger. Nå ser de fram til seriestart i midten av september.

Glade for at håndballen har startet opp igjen etter koronaen

11-åringene Vilje og Hedda er kjempeglade for at håndballen har startet opp igjen. I helgen har de fått spille kamper og vært samlet til en mini-cup i Sentrumshallen og Skotselvhallen. Nå ser de fram til at serien starter om kort tid.
Annonse

Lørdag og søndag møttes lag fra Eiker-bygdene, Kongsberg, Sigdal og Notodden til en mini-cup i Hokksund og Skotselv. Lagene spente over både gutter og jenter i alderen 11 til 16 år.

To av spillerne som hadde gledet seg ekstra mye, var Vilje Hvila Svåsand og Hedda Emilie Fossli. Begge spiller på J11 og har savnet lagspill og samlinger som dette etter at all kampaktivitet ble stanset i fjor våres. Unntaket er litt strandhåndball på sommeren.

Annonse

Nå kan de endelig satse for fullt igjen – både på trening og i kamper.

– Det er gøy å spille med et lag og vi kommer jo i bedre form av dette her, sier de to til Eikernytt.no.

De er enige om at det ikke blir det samme å se seniorhåndball på TV selv om landslagsjentene er store forbilder og representerer en drøm om å bli skikkelig gode en gang i fremtiden. For de to er helt sikre på at de vil satse på håndball framover.

Mange lag – men plass til flere
Hokksund IL håndball har stor aktivitet med spillere fra seks år og oppover til seniornivå. Men han som har ansvaret for de yngre lagene, Runar Svåsand, er klar på at de gjerne tar imot flere barn og unge som vil forsøke seg på denne sporten.

– Vi har noe lag som har bra med spillere og andre igjen kan trenge påfyll. Men generelt er det bra interesse for håndball nå, sier han.

Sportslig leder for de yngre lagene, Runar Svåsand, sier de har plass til flere spillere og ungdom som ønsker å prøve seg som dommere.

Han mener det er viktig å bygge et miljø rundt de yngre lagene, der det sosiale skal være like viktig som sportslige prestasjoner. Et eksempel på det var kampen mellom HIL/Skrim og HK-72 lørdag. 20-åringene her spilte til stor inspirasjon for de yngre spillerne i en kamp som endte uavgjort.

Runar Svåsand er også opptatt av at klubben får nye dommeremner og oppfordrer alle som kunne tenke seg å lære mer om dømming til å ta kontakt. Hokksund har fostret mange gode dommere opp gjennom årene, og Jovana Dašić er et godt eksempel på det.

Kiosken er en viktig «institusjon» på alle kamper og cuper. Beheshteh Shahpasand (f.v.) Anette Ullern og Veronica Loe Larsen sørger får å holde sulten i sjakk hos spillere og voksne denne helgen.
Del:
Annonse