27. februar 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Unni Askeland er kontroversiell og nå stiller hun ut på Gulden Kunstverk på Steinberg.

På Gulden Kunstverk: UNNI ASKELAND – JA!

«Å være seg selv er den høyeste formen for moral,» sier den høytprofilerte kunstneren Unni Askeland som åpner utstillingen «JA!» lørdag 11. september kl. 14 – 16 i Galleriet på Gulden Kunstverk.
Annonse

Hun sier JA! med store bokstaver og utropstegn, i en tid med så mye nei. På denne utstillingen reflekterer hun over livet med covid-19, isolasjonen og ensomheten og som så mange ganger før, hun gjør det på en usminket, rå og ærlig måte.

Hun utleverer seg selv og skammer seg ikke. Bak hennes velkjent glamorøse fasade finner vi en bunn seriøs kunstner som alltid har gått sine egne veier og som tør å vise sin sårbarhet.

Annonse

Hun sier det slik: «Under pandemien sniker det seg inn en desperat lengsel etter nærhet. De kom innom. De ble natten over. Tanker om det å være menneske under restriksjoner. Å være seg selv er den høyeste formen for moral.»

Unni Askeland er et menneske som har levd kjendislivet og kjent glamouren og medias oppmerksomhet på godt og vondt. Det er etter hvert godt kjent hennes ekteskap med Sverre Bjertnes og den amerikanske folkesanger Eric Anderson, hennes vennskap med Ari Behn, Bjarne Melgaard, Morten Viskum med flere.

Hennes kunstprosjekter har både provosert og skapt begeistring. Vi minnes Munch adopsjoner, Casablanca, Big, big, big, Er jeg fin nok for deg?

Hun kaller selv sin kunst for trash-art, reklame, popkunst og Destruksjon. Blir vi noen gang klok på Unni Askeland?

Nå er hun utstillingsaktuell i Gulden Kunstverk. JA!

Del:
Annonse