21. juni 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Badebestyrer Odd Henry Skaar og instruktør og badebetjent Elisabeth Thorsen Yttre ønsker badegjestene velkommen. (Foto: Drammen kommune)

Oppgradert Eknes svømmehall åpnet etter sommerstengningen

Eknes svømmehall har åpnet dørene og ønsker alle badegjester velkommen etter at hallen har vært sommerstengt, opplyser Drammen kommune. Bassenget har fått nytt renseanlegg, og garderober og inngangspartiet er pusset opp under korona-nedstengningen.
Annonse

Badegjester som kommer til Eknes svømmehall møter et nyoppusset inngangsparti med nye dører og nytt gulvbelegg. De ansatte har brukt koronatiden til å male, så garderobene har fått nye friske farger.

– Vi har brukt koronastengningen til å gi Eknes svømmehall et løft, sier badebestyrer Odd Henry Skaar.

Annonse

Han legger til at de ansatte har gjort en formidabel innsats ved å utføre jobber som de til vanlig ikke gjør.

Nytt moderne, miljøvennlig renseanlegg
Det gamle renseanlegget er byttet ut med et moderne helautomatisk anlegg. Filteret var tidligere av sand, nå er det glass som er filtermedium. Det bruker mindre vann i renseprosessen og anlegget er mer miljøvennlig.

– Vi har hatt gode verdier på vannkvaliteten hele tiden. Likevel er det veldig godt å få et nytt renseanlegg som er helautomatisk, i motsetning til det gamle manuelle, fortsetter badebestyreren.

Det nye renseanlegget ble byttet i sommer da svømmehallen var sommerstengt.

Temperaturer som passer for alle
Badetemperaturene varierer gjennom uka. De første dagene har vannet 28 grader. Natt til torsdag skrus bryterne et par knepp mot pluss, og 32 grader møter badegjester som hopper i vannet fredags morgen.

Utover søndagen ligger temperaturen på 30 grader og på mandager har vannet normaltemperatur igjen.

– Badet er åpent syv dager i uka i vinterhalvåret og vi har tilbud til alle alderstrinn, avslutter badebestyrer Skaar.

Del:
Annonse