21. juni 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Eikertun Helsehus har fått ett nytt tilfelle av koronasmitte og det er satt i gang smittesporing og smitteverntiltak på avdelingen det gjelder. Eikertun har hatt få tilfeller gjennom pandemien.

Stabile smittetall i Drammen – økning i Øvre Eiker siste døgn

Drammen har stabilisert sine smittetall og kan igjen melde om 20 nye koronatilfeller – det samme som i går. I Øvre Eiker øker derimot antallet smittede og det meldes nå om seks nye tilfeller – hvorav ett av dem er på Eikertun.
Annonse

I går kunne Drammen fortelle den gledelige nyheten om at antall smittetilfeller var gått fra 63 til 20 på ett døgn. I dag meldes det om samme antall og kun fire av tilfellene har ukjent smittevei. Det pågår også smittesporing i ett tilfelle.

Også i dag er det barnehager og skoler som er rammet. Det gjelder Åsløkka barnehage, Kjøsterud skole, Svensedammen skole, Åssiden VGS og Drammen VGS.

Annonse

Antall smittetilfeller siste 14 dager: 431
Antall smittede totalt: 5367
Antall døde totalt: 50

Seks nye smittetilfeller i Øvre Eiker
Kommuneoverlegen melder om at det har blitt bekreftet seks nye smittetilfeller med koronavirus i Øvre Eiker det siste døgnet.

Tre tilfeller knyttes til Hokksund barneskole. Her er det allerede gjennomført en testrunde av klassen, og det skal gjennomføres en til. De andre tre tilfellene har kjent smittevei. Et tilfelle er innlagt ved korttidsavdelingen på Eikertun helsehus. Det gjennomføres smittesporing og smitteverntiltak på avdelingen. De berørte er informert.

Kommuneoverlegen vurderer smittemiljøet som oversiktlig med tanke på smitteveier. Flere av tilfellene rundt barn/unge berører idrettslag. Disse er varslet og har sendt ut informasjon til aktuelle deltagere.

Det er med dette registrert totalt 500 bekreftede tilfeller av korona i Øvre Eiker kommune siden utbruddet i mars 2020, hvorav 295 er smittet i 2021.09.11

Del:
Annonse