24. april 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Eikertun har fått sitt første dødsfall i helgen. En person i 80-åra døde av korona etter kort tids sykdom. Vedkommende hadde underliggende sykdommer.

Første koronadødsfall i Øvre Eiker – har innført smitterestriksjoner

Øvre Eiker fikk i helgen sitt første koronarelaterte dødsfall. Den døde er en eldre person i 80-åra som var innlagt på korttidsavdelingen på Eikertun helsehus. Nå er det innført inntaksstopp og besøksforbud på denne avdelingen.
Annonse

Ordfører Knut Kvale mottok i dag beskjeden om dødsfallet.

– Dette var en trist beskjed å få. Mine tanker går først og fremst til pårørende og venner som har mistet en de er glade i. Vi har under hele pandemien vært forskånet mot å miste en av våre innbyggere til korona, og jeg håper at folk husker på at pandemien ikke er over. Vi må fortsatt være forsiktige, for ingen vet hvem som blir alvorlig syke, og vi har ingen å miste, sier han.

Annonse

Det var fredag at ledelsen ved Eikertun ble varslet om smitten og vedkommende ble raskt mye dårligere. Ettersom vedkommende hadde underliggende sykdommer, tok det ikke lang tid før pasienten døde.

I tillegg er én pasient og én ansatt nå bekreftet smittet ved Eikertun. Det er derfor innført testing av alle pasienter og ansatte.

– Vi håper at vi skal få bedre oversikt over situasjonen i løpet av det neste døgnet. Vi har brukt hurtigtester og i løpet av dagen skal alle ansatte ha tatt en PCR-test. Disse vil vi trolig få svar på i løpet av morgendagen, sier Helse- og omsorgssjef Kari Hesselberg.

Hun sier at det nå er innført besøksforbud og inntaksstopp på korttidsavdelingen til situasjonen er under kontroll. Eikertun har kun hatt ett tilfelle av korona tidligere og det var så langt tilbake som i desember i fjor.

I tillegg er det innført strengere smittevernsrutiner med bruk av visir og nedvasking på avdelingen for å hindre mer smitte i å spre seg.

Del:
Annonse