15. april 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Bjørnis er utrolig populær blant barna og han oppfordrer alle til å jakte på stolper for å lære mer om brannvern. (Fotos: DRBV)

BJØRNIS: Nå kan du jakte på brannvernstolper i Drammen

Fra i dag fredag 17. september og ut oktober kan hele familien dra på jakt etter noen helt spesielle stolper. Drammen er nemlig et av 19 steder i landet hvor det er satt opp Stolpejakt-stolper med branntema.
Annonse

Stolpejakt er allerede en populær fritidsaktivitet, med engasjerte deltakere fra hele landet. Konseptet går ut på å lete etter stolper som plasseres ut i terrenget, og få poeng når du registrerer stolpen du har funnet.

Det som er spesielt med de 10 stolpene som er plassert ut i Drammen nå, er at du får opp et brannvernbudskap på hver stolpe du registrerer i Stolpejakt-appen. I tillegg blir de som deltar med i trekningen av fine premier.

Annonse

– Frisk luft, en hyggelig aktivitet, og at du attpåtil lærer hvordan du kan gjøre boligen din tryggere er en god kombinasjon, synes Kristin Grydeland, informasjonskonsulent i Drammensregionens brannvesen (DRBV).

De 10 brannvernstolpene er plassert ut rundt elvepromenaden, på begge sider av elva. Tanken er at det skal være lav terskel, slik at alle kan være med. Det er det lokale orienteringslaget til IF Sturla som har satt ut stolpene, på forespørsel fra Norsk Brannvernforening, DSB og forsikringsselskapet If.

Alternativ til åpen brannstasjon
Av smittevernhensyn blir det ingen åpen dag på brannstasjonene i Drammensregionen i år, og jakten på brannvernstolper er derfor planlagt som et alternativ til den årlige brannvernuka.

– Det er synd at det ikke blir noen åpen dag i år, for det er et arrangement som både de ansatte og innbyggerne setter pris på. Når situasjonen først er som den er så håper vi at folk vil synes at brannvernstolpejakt er et morsomt alternativ. En fordel er jo at vi kan gjøre det når som helst mellom 17. september og 31. oktober, mens et besøk på brannstasjonen kun er mulig i noen timer, sier Grydeland.

Selv om stolpejakten først og fremst er ment som en hyggelig aktivitet, håper hun at de som deltar også vil ta til seg brannvernbudskapene på stolpene.

– Mange har for eksempel brannøvelse på skole eller jobb, men det er jo hjemme du oppholder deg mest. Ved å ha brannøvelse med familien hjemme øker du sjansen for at alle vet hva de skal gjøre ved brann, selv når røykvarsleren går midt på natta og vi er helt i ørska, forteller hun.

Brannbamsen Bjørnis, branninspektør Liv Grydeland og styremedlem i Sturla, Snorre Frydenlund håper flest mulig vil prøve seg på stolpejakten i Drammen den kommende måneden.
Del:
Annonse