21. juni 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

MÅTTE BRYTE: Her var løpet bokstavelig talt kjørt for Frank Tore Larsen under Rally Hedemarken lørdag. (Fotos: Torstein Eriksen)

Dekket til NM-vinneren eksploderte: – Måtte velge mellom fjellveggen og grøfta

Det ble en høydramatisk avslutning på årets rallysesong for Frank Tore Larsen og Torstein Eriksen fra Steinberg. De måtte bryte etter at et dekk eksploderte.
Annonse

– Høyre fordekk eksploderte helt uten forvarsel cirka to kilometer før mål på SS3 i inngangen til en smal venstresving, forteller Frank Tore Larsen, som sikret NM-tittelen sammenlagt etter Rally Sørland for to uker siden.

Etter de to første natt-etappene fredag kveld ledet Larsen løpet under NM-avslutningen i Rally Hedemarken da situasjonen inntraff, skriver DRM24.no.

Annonse

– Vi hadde en fjellvegg på yttersiden og det var rett og slett umulig å få svingt inn, og vi måtte ned i grøfta. Med full sving på rattet klarte vi heldigvis akkurat å unngå stygg krasj, men høyre hjuloppheng og demper ble så skadet i sammenstøtet at vi dessverre ikke kunne fortsette, forteller fartsfantomet fra Steinberg.

– Trist, men nesten like hele
Hvor lang tid det tar å utbedre skadene på bilen er uklart, og dermed er det sånn sett en fordel at krasjen kom i årets siste løp for Larsen. NM-tittelen er uansett hans, og Larsen ser positivt på det hele i etterkant.

– Det er trist fordi vi gledet oss så ekstremt mye til å kjøre i dag, men vi reiser hjem med en bil som er nesten like hel. Rally er rally og det er vondt å takle motgang når ting skjer utenfor våres hender, samtidig som det ikke er noe vi gjort noe med, sier Larsen.

Det lå an til å bli en spennende fight som seieren da uhellet skjedde, og bak i løypa kjempet blant annet drammenser Anders Grøndal om pallplassering i årets norgesmesterskap.

KRAFTIG SMELL: Forskjerm og hjulbue fikk seg en kraftig trøkk i eksplosjonen.
Del:
Annonse