24. april 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Petter Hauglum Bermingrud og Gro-Marthe Dickson opptrer sammen med Drammen Storband i Kongsberg Musikkteater kommende fredag.

«Sing ‘n’ Swing» på Kongsberg med eikværinger i hovedrollene

Fredag 24. september har showkonserten «Sing ‘n’ Swing» premiere i Kongsberg Musikkteater. Her er to eikværinger sentrale.
Annonse

Etter å ha gjennomført flere prosjekter med Birkelunden Big band, med temakvelder som blant annet Prohibition Night og Swingin’ at the Ritz, da et fullsatt publikum kom ikledd tidsriktige klær, fikk Petter tilbakemeldinger fra salen om at dette burde skje mye oftere. Det sådde tanken om at dette burde la seg gjøre også utenfor Oslo.

Det finnes så mange fantastiske storband rundt omkring i landet, som også fortjener fulle konsertsaler å spille for. Og nettopp det har vi stor tro på å få til: Storbandjazz er også popmusikk for folk flest; legg til litt show, en anledning for pynt og stas, og den lokale storstue kan fylles opp.

Annonse

Så – høsten 2018 spurte Petter H. Bermingrud fra Drammen, i sin store kjærlighet for storbandmusikk, Gro-Marthe Dickson fra Hokksund, om hun kunne tenke seg å bli med å sette i gang et prosjekt hvor de inviterer lokale storband med på å spille låter dirigert av David Sætre Hveem. Dette sa hun selvsagt sa ja til. Dickson og Bermingrud er kollegaer i vokalimproensemblet Oslo 14.

Det blir låter fremført av storheter som Ella Fitzgerald, Frank Sinatra og Nat King Cole i ny drakt.

– Vi ønsker å bringe tilbake magien fra storbandets storhetstid, inspirert blant annet av The Rat Packs legendariske showkonserter, og ta det med ut til folket. Vi vil gi en smak av 50-tallets framtidsoptimisme, 60-tallets flare and glare, og den amerikanske sangbokas vidunderlige romantikk. Vi vil drømme oss tilbake til en tid da man dro ut for en helaftens og det var ukas høydepunkt, da konserten var et avbrekk i en hard hverdag, de pyntet seg for hverandre og nøt showet, sier Gro-Marthe og Petter.

Nå vil de hylle den fantastiske storbandtradisjonen sammen med Drammen Storband; musikken, showet, gleden, og vise at storbandjazz også kan være popmusikk. Storband er fornøyelse, og jazzen er ikke skummel eller sær eller farlig, den er fantastisk – og den fortjener kulturell viderebringelse. Publikum oppfordres til å ta på seg finstasen og bli med på å bringe tilbake magien fra storbandets storhetstid.

Ønsker flere konserter
– Vi drømmer om å ha en konsert i Kultursalen i Hokksund, men det har ikke latt seg gjøre til nå, sier Gro-Marthe Dickson.

I Drammen storband spiller også eikværing Gunnar Lintvedt (trompet), en som har betydd mye for musikklivet i Eiker, og Elin Bjørnnes (trombone), som bor i Mjøndalen.

Del:
Annonse