16. april 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Rannveig Nymoen inviterer sammen med Bokbamsen til Leselystfestival i Hokksund med åpning i morgen onsdag.

Leselystfestivalen 2021 i Øvre Eiker med spennende aktiviteter

22. til 25. september arrangerer Bokbamsen og Øvre Eiker bibliotek Leselystfestivalen 2021. I fjor måtte den avlyses på grunn av koronarestriksjoner, men i år blir det festival. Riktignok skjer det i en nedskalert versjon, men med et rikholdig program. Onsdag kl. 10.30 er det åpning på rådhusplassen.
Annonse

– Siden vi så oss nødt til å avlyse den planlagte festivalen i 2020 grunnet koronapandemien, er vi nå litt ekstra stolte av å kunne presentere en innholdsrik og morsom festival med flotte gjester og variert program, sier bokbamse Rannveig Nymoen.

Leselystfestivalen er barnas egen festival, og biblioteket ønsker å gi alle små gjester gode opplevelser gjennom lesestunder, konserter, eventyrstunder, tegneverksted og skuespill.

Annonse

Forfattere og illustratører som Anna Fiske, Bjørn F. Rørvik, Gry Moursund, Arild Midthun, Line Renslebråten og Hokksunds egen Stian Hole skal lese og tegne for barna, og forteller Julie Vega Dahl skal sammen med perkusjonist Andreas Bart fortelle et eventyr om millioner av katter.

Barn fra Øvre Eiker kulturskole skal holde konsert med musikk hentet fra litteraturens verden, og mange barn skal få være med på et gøyalt trollverksted sammen med Bukkene Bruses far og mor; Bjørn F. Rørvik og Gry Moursund. Tradisjonen tro, skal Thorbjørn Egners to tanntroll, Karius og Baktus, avslutte festivalen også denne gang.

Bokbamsen 20 år
Det er sjette gang Bokbamsen og biblioteket arrangerer Leselystfestivalen i Øvre Eiker, og det er litt ekstra stas med festival i år som Bokbamsetilbudet har sitt 20-årsjubileum. Så blir det både bursdagsfest og festivalfeiring i samme slengen.

– Siden vi fortsatt må ta hensyn til avstand og smittevern, har vi lagt ut et begrenset antall gratisbilletter til lørdagens åpne arrangement. Mange av billettene ble revet bort i løpet av få dager, og flere av arrangementene er nå fullbooket, forteller Nymoen.

Men også for de som ikke skulle få tak i sin ønskede billett, er det muligheter for å komme på biblioteket og se på alle de fine utstillingene de setter i stand disse dagene. Til utstillingene hører dessuten en egen spørrekonkurranse der du kan bli med i trekningen av fine premier. Litt festivalfølelse skal du altså kunne få på Øvre Eiker bibliotek disse dagene uansett.

Åpningen av festivalen onsdag 22.september kl. 10.30 på Rådhusplassen i Hokksund. Der vil utkledde bibliotekarer og en blid ordfører åpne festivalen for glade barn.

Stian Hole – Hokksunds egen barnebokforfatter – kommer selvsagt til Leselystfestivalen.
Del:
Annonse