25. juni 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Cirkus Arnardo med Are Arnardo i spissen, spiller hele 15 forestillinger i Drammen så her har du rikelig med muligheter for å finne en dag det passer. (Alle fotos: Cirkus Arnardo)

Cirkus Arnardo varter opp med 15 forestillinger i Drammen

En sesong uten Cirkus Arnardo er nok for sirkusdirektør Are Arnardo. Nå inviterer han til herlig høstsirkus i Drammen – 11 dager til ende og hele 15 forestillinger.
Annonse

– Vi er skapt for å underholde og glede andre, så akkurat det skal vi gjøre denne høsten, sier Are Arnardo, og kommer med et løfte før premieren torsdag 30. september:

– Cirkus Arnardo sitt publikum skal garantert møte den gode gamle, og ikke minst kjente Arnardo-atmosfæren. Luktene av popcorn og sukkerspinn, latteren, gleden og det vi kaller høy «wow-faktor» skal i høyeste grad være tilstede, sier han.

Annonse

Cirkus Arnardo er ikke alene om å ha mistet en verdifull sesong grunnet pandemien.

Men nå ser stadig flere lyset i enden av tunnelen, og ikke minst at det åpenbarer seg et hav av lyspunkter.

– Vi har fortsatt en pandemi vi må ta hensyn til. Og det gjør vi med avstand, reduksjon i antall personer i teltet, billettsalg kun på nettet eller vips, samt at vi har tatt bort pausen og kortet ned på tiden i forestillingen. Men vi lover litt over en times show med kvalitet, romantikk, humor og spenning, sier Are Arnardo, og folder ut noe av programmet i forestillingen.

– Vi er så heldige å ha med oss Victor Rossi, en klovn og humorist i særklasse, og ikke minst med bakgrunn i en fransk-italiensk sirkusfamilie med røtter tilbake til 1753, da hans forfader Diego Rossi ble ansatt som hoffnarr hos den franske kongen Ludvik XV.

– Victor er en komiker og tusenkunstner som får sitt publikum til å glemme både tid og sted. Skal du finne Victor så kan du gå etter latteren, og den vil du høre over hele byen i disse dagene, sier Are.

Det blir selvfølgelig også luftnummer, utført grasiøst av Tünde Szabó.

– Vi får møte Kevin Probst og hans åtte flotte esler i manesjen, forteller Are Arnardo, som sammen med sin makker og livsledsager Paolina vil møte sitt publikum med et helt nyutviklet magi- og illusjonsnummer.

Are har for alvor brakt illusjons- og tryllekunsttradisjonen fra bestefar Arne tilbake i manesjen. Sirkuskongen Arne Arnardo var Norges mest berømte tryllekunstner gjennom tidene.

Også 4. generasjon Arnardo er med i manesjen. 21 år gamle Arne Otto Luigi Folco Arnardo vil ta pusten av publikum med sitt forrykende nummer med diabolos.

Shannon Folco Arnardo er 19 år og debuterer med et eget nummer der hun sjonglerer med tepper både med hender og føtter samtidig. En øvelse som krever stor konsentrasjon og fingerspissfølelse.

– De har jo som meg vokst opp i Cirkus Arnardo, og som foreldre gleder det oss å kunne presentere dem begge i årets forestilling, forteller Are.

Det er på Marienlyst at Cirkus Arnardo blir å finne i hele 11 dager fra 30. september til 10. oktober.

Sommerturnéen startet for øvrig i hjembyen Lillesand i juli, og samlet nesten 5.000 tilskuere på tre uker. Til Drammen kommer sirkuset etter et lengre opphold i Sandvika. Etter besøket i Drammen går ferden videre.

– Vi får nok ikke mulighet til en landsdekkende turné nå. Så får vi heller satse på en påkostet turné i 2022, sier direktøren.

– Nå gleder vi oss over endelig å få møte vårt publikum igjen, og vi forsikrer at det er trygt å gå på Cirkus Arnardo, sier han.

– Vi tar smittevern på alvor, og sørger for at alle får tilviste plasser. Vi ønsker barn i alle modeller hjertelig velkommen til Cirkus Arnardo, sier Are Arnardo.

Del:
Annonse