23. juni 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Mile åpner i ny drakt mandag 18. oktober. Om det blir seende helt slik ut, er noe usikkert. (Ill. RfD)

Nå skal det bli slutt på lange køer og frustrerte kunder på Mile

Mandag 18. oktober åpner den «nye» Mile Gjenvinningsstasjon i Mjøndalen. Da skal det etter det Renovasjonsselskapet for Drammensregionen (RfD) lover, bli bedre trafikkflyt og derved mindre køer.
Annonse

Fredag 15.oktober arrangeres det en offisiell åpning for inviterte med Drammen kommunes ordfører, musikalsk innslag, omvisning på stasjonen og enkel servering. Stasjonen åpnet mandag 18. oktober for publikum.

Det har til tider vært kaotiske forhold ved gjenvinningsstasjonen i Mjøndalen og folk har stått over én time i kø for å slippe inn ved mange anledninger. Spesielt i forbindelse med koronatiden og ferier, har det vært lange køer, noe som har ført til at mange har brukt andre stasjoner eller rett og slett dumpet søppelet sitt i naturen.

Annonse

Men nå skal det altså bli bedre for brukerne av Mile – en stasjon som i løpet av 2020 hadde 133.852 besøkende, og var den mest besøkte gjenvinningsstasjonen i Drammensområdet. Den oppgraderte stasjonen er rustet for økt pågang i tiden fremover.

Kommunikasjonssjef Marte K. Brændsrud sier at de besøkende vil oppleve bedre trafikkflyt, en mer oversiktlig stasjon, og god plass inne på området.

Videre forteller hun at de åpner et helt nytt ombruksbygg. – Her tar vi godt vare på de fine tingene som leveres inn slik at de kan få nytt liv hos noen andre, sier hun.

Mile åpner også et nytt mottak for EE-avfall og farlig avfall som sikrer at de håndterer dette på en tryggere og mer miljøvennlig måte.

– Våre ansatte på gjenvinningsstasjonen vil få bedre arbeidsmiljø, med blant annet nytt administrasjonsbygg med garderober, spiserom og møte- og undervisningsrom. Alle de nye bygningene er energieffektive, funksjonelle og mer miljøvennlige, sier Marte K. Brændsrud som legger til at de har bygget tak over store deler av området, og over vekt og automat ved inn- og utkjøring.

Del:
Annonse